Nadal, dat de gol de ziariștii spanioli: Planul „Matadorului“ pentru 2024, publicat pe larg

Nadal, dat de gol de ziariștii spanioli: Planul „Matadorului“ pentru 2024, publicat pe larg

2024 e un an major pentru sportul mondial, cu Campionatul European de fotbal (14 iunie – 14 iulie, Germania) și cu Jocurile Olimpice de la Paris (26 iulie – 14 august) în prim-plan. Dar și tenisul ne oferă un sezon de neratat!

Rafael Nadal

Concret, în stagiunea următoare, vom putea savura pentru ultima oară spectacolul oferit de magnificul Rafael Nadal (37 de ani) în turneele ATP. Și, indiferent de ce rezultate va avea „Matadorul“, simpla lui prezență în circuit e un bonus nesperat! Fiindcă, la un moment dat, chiar revenirea sa pe teren a fost sub semnnul întrebării. Nadal a spulberat însă acest scenariu legat de retragerea sa forțată de probleme medicale și, acum două săptămâni, a confirmat că va bifa un ultim sezon competițional în 2024. N-a precizat însă și momentul revenirii sale pe teren, menținând suspansul în această privință: „Când voi afla că voi juca din nou, cu siguranță, voi fi primul care vă va spune acest lucru. Acum însă, tot ce pot să zic e că voi juca din nou tenis într-o zi“.

Între timp, Rafa și echipa sa ar fi luat o decizie în privința calendarului din 2024. Potrivit Eurosport, care a citat El Larguero, o sursă apropiată de Nadal, campionul spaniol intenționează să joace încă de la debutul sezonului. La un moment dat, s-a vehiculat că, din dorința de a fi apt sută la sută, Rafa va sări peste prima parte a sezonului de hard. Acum însă, ar fi renunțat la această variantă, urmând să facă deplasarea în Australia. Unde, mai întâi, va juca în niște întreceri premergătoare Australian Open, iar apoi în primul Grand Slam al anului, programat pentru 14-28 ianuarie.

Informația obținută de jurnaliștii iberici vine în completarea unei declarații date, săptămâna trecută, de directorul Australian Open, Craig Tiley: „Rafa s-a antrenat, îl urmăresc îndeaproape, probabil în fiecare zi, pentru că e o atracţie enormă pentru noi. Vrea să joace, evident că intenţionează să joace. Totul depinde de cum se va recupera. Sperăm ca săptămâna viitoare sau în următoarele două săptămâni să primim o confirmare precisă în acest sens. Sunt sigur că Rafa va fi aici, pentru că nu va dori să rateze ocazia de a repeta ceea ce a făcut în 2022“.

În 2022, când Novak Djokovici (Serbia, 36 de ani, 1 ATP) a fost expulzat din Australia din cauza aberațiilor pandemice, Nadal, cu certificatul de vaccinare în buzunar, a câștigat Australian Open. Triumful de atunci a fost doar al doilea pentru Rafa, la Melbourne, după cel din 2009. De altfel, Australian Open și Wimbledon sunt Grand Slam-urile în care „Matadorul“ are cel mai slab bilanț, cu „doar“ câte două trofee. În rest, a câștigat US Open de patru ori, iar la French Open i s-a făcut și o statuie, după ce a cucerit trofeul de... 14 ori!

Rafael Nadal are o statuie la Roland Garros

Rafael Nadal are o statuie la Roland Garros

Ultimul meci disputat de Nadal în circuitul ATP datează din 18 ianuarie 2023. Atunci, accidentat deja, el a fost învins în turul II de la Australian Open, 4-6, 4-6, 5-7, în confruntarea cu americanul Mackenzie McDonald (41 ATP).

Jucătorii cu cele mai multe Grand Slam-uri

1. Novak Djokovici – 24 de trofee

2. Rafael Nadal – 22 de trofee

3. Roger Federer – 20 de trofee

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?