Nadia Comăneci - ''Simona Halep, regina ierbii''; Hagi - ''Mulţumim că duci România în elita sportului mondial''

Nadia Comăneci - ''Simona Halep, regina ierbii''; Hagi - ''Mulţumim că duci România în elita sportului mondial''

Multipla campioană olimpică, mondială şi europeană la gimnastică, Nadia Comăneci, a felicitat-o, sâmbătă, pe Simona Halep pentru câştigarea turneului de la Wimbledon , şi a numit-o "regina ierbii" într-un mesaj postat pe un site de socializare.

"Regina ierbii - Simona Halep. Campioană la Wimbledon", a scris Nadia Comăneci pe contul personal de Facebook, pentru a completa apoi pe Twitter: "Ce finală! Felicitări, Simona, a fost cel mai bun meci".

Cel mai cunoscut fotbalist român din toate timpurile, Gheorghe Hagi, a comentat la rândul său primul succes românesc la simplu pe iarba de la Wimbledon. "Cuvintele sunt prea mici. Felicitări, Simona Halep şi mulţumim pentru că duci Romania în elita sportului mondial!", a scris Hagi pe Facebook.

Fostul atacant al echipei naţionale de fotbal a României, Ciprian Marica, a fost la rândul său încântat de jocul prestat de Simona Halep în finala cu Serena Williams.

"Aceste câteva secunde pot deveni un clip motivaţional pentru toţi românii! Felicitări!", a scris Marica, postând un clip video cu momentul în care jucătoarea română încheie partida cu Serena Williams.

Horia Tecău, câştigător al probei de dublu la Wimbledon alături de Jean-Julien Rojer în 2015, i-a transmis Simonei Halep să se bucure de momentele acestea. "Felicitări, Simo, meriţi cu adevărat trofeul! Bucură-te de aceste momente", a scris Horia Tecău în mesajul postat pe contul personal de Facebook.

Jucătoarea română de tenis Simona Halep a câştigat turneul de la Wimbledon, sâmbătă, după ce a învins-o pe americanca Serena Williams în finală cu 6-2, 6-2. Halep aduce României primul titlu la simplu la Wimbledon, după două finale pierdute de Ilie Năstase, în 1972, cu Stan Smith (SUA) şi 1976, cu Bjorn Borg (Suedia).

Halep a obţinut al doilea său titlu de Mare Şlem din palmares, după unul dintre cele mai bune meciuri din carieră, în urma unei victorii în doar 55 de minute în faţa fostului lider mondial.

Simona Halep (27 ani), numărul şapte mondial, a pierdut un singur set în drumul către al doilea titlu de Grand Slam, în faţa Mihaelei Buzărnescu, în turul al doilea, primul său titlu de Mare Şlem fiind câştigat în 2018, la Roland Garros.

Jucătoarea română a primit un cec de 2.350.000 lire sterline şi 2.000 de puncte, iar Williams s-a ales cu 1.175.000 lire şi 1.300 de puncte WTA.

Halep, care jucat a cincea finală de Grand Slam, după trei la Roland Garros şi una la Australian Open, s-a impus în faţa uneia dintre cele mai bune jucătoare din istoria tenisului, Serena având şapte titluri la Wimbledon (2002, 2003, 2009, 2010, 2012, 2015, 2016) şi 23 de Mare Şlem în carieră. Williams a jucat anul trecut finala la All England Club şi la US Open. Dintre turneele de Mare Şlem, Simona nu a reuşit să ajungă în finala de la US Open, unde are o semifinală în 2015. Anul acesta, Halep a atins optimile la Australian Open şi sferturile la Roland Garros.
AGERPRES (A-editor: Marius Ţone, editor online: Daniela Juncu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...