Nadia Comăneci, impresionată de medaliile de aur câștigate de Sabrina Voinea în Qatar. Gimnastica românească respiră

Nadia Comăneci, impresionată de medaliile de aur câștigate de Sabrina Voinea în Qatar. Gimnastica românească respiră

După o perioadă în care gimnastica românescă s-a aflat în moarte clinică, a apărut o nouă stea care ne dă speranțe în perspectiva Jocurilor Olimpice de la Paris de anul viitor. Sabrina Voinea (15 ani) a devenit dublă medaliată cu aur la Cupa Mondială de la la Doha, performanță care a impresionat-o chiar și pe Nadia Comăneci.

Sabrina Voinea a reprezentat România la cel mai înalt nivbel. Foto Facebook

După ce a luat două medalii de aur la Cupa Mondială din Qatar, la bârnă și sol, Sabrina Voinea a dezvăluit ce obiectiv are pentru viitorul apropiat. Cea mai tânără gimnastă de la turneul final de la Doha a dezvăluit că și-a propus să aducă în România aurul olimpic.

„Sunt foarte încrezătoare și îmi doresc foarte mult să adun puncte și să mă calific la Olimpiada din 2024 de la Paris. Îi mulțumesc foarte mult Nadiei Comăneci și Doamne ajută la cât mai multe medalii. Vă promit că anul acesta o să fiu campioană mondială și europeană. Le mulțumesc tuturor care îmi sunt alături.

O să vină cu aurul olimpic acasă

Medaliile acestea sunt foarte importante pentru mine, sunt la fel de importante ca medalia de la sărituri de la Campionatul European. O să mă adun, o să trag de mine la antrenamente, o să fac cât mai multe repetări corecte și o să vin cu aurul olimpic acasă. Doamne ajută! Vă mulțumesc! Seară frumoasă”, a spus Sabrina Voinea pentru ProSport.

Nadia Comăneci e impresionată de Sabrina Voinea. Foto Facebook

Nadia Comăneci e impresionată de Sabrina Voinea. Foto Facebook

Cu câteva minute îniante, Nadia Comăneci reacționase, lăudând-o pe micuța gimnastă: ”Mă bucur din suflet pentru Sabrina. Este prima ei competiție internațională la senioare. Aceste două medalii înseamnă enorm pentru ea. Are un potențial foarte mare”.

Victorii superbe în finalele de la bârnă și sol

Sabrina Voinea – Maneca a obținut aurul la bârnă, la Cupa Mondială din Qatar după ce a fost notată cu 13.766 (dificultate – 6, execuție 7.776), și a luat medalia de aur. Sportiva din România a fost urmată de Anna Lashchevska din Ucraina, care a luat argintul cu nota 13.333, iar pe locul trei s-a aflat Emma Leonie Malewski din Germania, nota 13.233.

După ce a luat primul loc la bârnă, Sabrina Voinea a luat medalia de aur și la finala de la sol, după ce a fost notată cu 13.600. Pe podium au mai urcat Chiaki Hatakeda (Japonia, 12.900) şi Breanna Scott (Australia, 12.800).

Înainte să câștige cele două medalii de aur, gimnasta în vârstă de 15 ani a concurat și în finala de la sărituri, însă a terminat doar pe locul cinci, cu 12.466 de puncte. Aurul a fost câștigat de Coline Devillard (Franța), argintul a ajuns la Camille Rasmussen (Danemarca), iar Oksana Chusovitina a luat medalia de bronz, sportiva din Rusia concurând încă la 47 de ani.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...