Naftogaz a devenit marţi prima entitate guvernamentală ucraineană care a intrat în incapacitate de plată, de la începutul războiului

Naftogaz a devenit marţi prima entitate guvernamentală ucraineană care a intrat în incapacitate de plată, de la începutul războiului

Naftogaz a devenit prima entitate guvernamentală ucraineană care intră în incapacitate de plată de la începerea războiului, după ce firma energetică de stat nu a reuşit să achite toate plăţile datortate pentru obligaţiunile internaţionale, înainte de expirarea perioadei de graţie, relatează news.ro.

Compania Naftogaz a declarat, într-un comunicat, că nu a reuşit să obţină sprijinul creditorilor pentru o propunere de îngheţare a plăţilor către unele dintre obligaţiunile sale pentru o perioadă de doi ani.

”Naftogaz nu a primit acordul cabinetului de miniştri al Ucrainei pentru a efectua plăţile necesare. Anumite evenimente de neplată au sau vor avea loc ca urmare a acestei decizii şi a neplatei care rezultă”, a spus compania într-un comunicat.

Oficialii Naftogaz au spus că mai lucrează pentru a lansa o nouă propunere de tratament al datoriilor, care a fost elaborată de Cabinet.

Anul trecut, compania ucraineană de gaze a contribuit cu aproape 17% din veniturile publice ale Ucrainei.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Lupta pentru Marea Neagră nu s-a încheiat

2 Rareș Bogdan, mesaj în miez de noapte!

3 Fostul slugoi al Elenei Udrea și-a cumpărat o vilă de 352 de metri pătrați în Belgia

4 Se retrag „Piedonii”? / De două zile sunt mucles...

5 Judecați voi...