Nagorno-Karabah: Rusia mută lansatoare de rachete în coridorul Lacin

Nagorno-Karabah: Rusia mută lansatoare de rachete în coridorul Lacin

Rusia a deplasat mai multe lansatoare de rachete montate pe camioane în coridorul terestru Lacin pe care îl controlează între Armenia şi enclava Nagorno-Karabah, în timp ce forţele sale de menţinere a păcii acţionează pentru a securiza zona în urma acordului încheiat săptămâna trecută, informează Reuters.

Moscova a mediat încetarea luptelor, care au durat şase săptămâni, între Azerbaidjan şi forţele etnice armene din regiunea separatistă Nagorno-Karabah, acord care a determinat trimiterea a aproximativ 2.000 de soldaţi în cadrul misiunii de menţinere a păcii, proces aflat în desfăşurare.

Ministerul rus al apărării a anunţat luni că a înfiinţat şapte posturi de observaţie temporare în coridorul Lacin, care se întinde de la graniţa Armeniei până în Nagorno-Karabah pe teritoriul Azerbaidjanului, pentru a asigura trecerea în siguranţă a forţelor de menţinere a păcii ruse către părţile controlate de armenii din Nagorno-Karabah.

Într-un comunicat despre această desfăşurare, publicată pe site-ul Kremlinului, se informează că forţele înarmate de menţinere a păcii vor fi însoţite de vehicule blindate pentru personal, precum şi alte vehicule şi echipamente, fără a se menţiona sistemele de rachete.

Moscova va monitoriza pacea cu ajutorul a 18 posturi de observaţie în care vor fi instalaţi militari ruşi. Forţele de menţinere a păcii sunt în contact permanent cu forţele armate din Azerbaidjan şi Armenia pentru a preveni orice neînţelegeri, conform sursei citate. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 N-o oprește nimeni pe această nemernică? / Monica Pop, o nouă postare dementă!

2 Zvonuri...

3 „E bine că se odihnește. Mi-a furat 23 de milioane de euro de sub nas!” / Oana Zăvoranu, dezvăluiri despre milia…

4 DOCUMENT Cine sunt VIP-urile din cinematografie acuzate de DIICOT / Soțul Loredanei Groza, Andrei Boncea de la S…

5 A intrat moartea-n șoșoci? / „Prietenul nostru O, care a stat pe scenă lângă Diana Șoșoacă, este căzut la pat în…