Nancy Pelosi îşi începe turneul asiatic cu o vizită în Singapore

Nancy Pelosi îşi începe turneul asiatic cu o vizită în Singapore

Nancy Pelosi şi delegaţia ei au aterizat în Singapore în zorii zilei de luni, a declarat o sursă apropiată dosarului sub rezerva anonimatului, deoarece nu este autorizată să dezvăluie detalii presei.

Pelosi va avea o întrevedere cu preşedintele Halimah Yacob şi premierul Lee Hsien Loong, precum şi cu câţiva miniştri locali, a declarat un purtător de cuvânt al ministerului de Externe din Singapore.

De asemenea, Pelosi este aşteptată să participe la o recepţie la Camera Americană de Comerţ din Singapore. Nu există acces media la vizita ei, ale cărei detalii sunt ţinute în secret.

Într-un comunicat emis în weekend, Pelosi a spus că va vizita şi Malaysia, Coreea de Sud şi Japonia pentru a discuta despre comerţ, pandemia de COVID-19, problema schimbărilor climatice, securitatea regională şi „guvernare democratică”.

Ea nu a confirmat şi nici nu a infirmat o eventuală vizită în Taiwan, o insulă democratică independenetă revendicată tot mai insistent în ultimii ani de regimul de la Beijing. Preşedintele chinez Xi Jinping a avertizat recent în privinţa unei vizite a lui Pelosi în Taiwan.

Beijingul consideră că o astfel de vizită ar încura Taiwanul să transforme independenţa sa de facto într-o stare permanentă, un pas pe care liderii americani spun că nu îl susţin în pofida asigurărilor de securitate asumate faţă de locuitorii acestei insule. Pelosi, şefa uneia dintre cele trei ramuri ale administraţiei SUA, ar fi cel mai înalt oficial ales american care ar vizita după fostul şef al Camerei Reprezentanţilor, Newt Gingrich, în 1997.

O vizită în Taiwan ar constitui un pas important în leadershipul lui Pelosi, care îşi foloseşte din ce în ce mai mult poziţia în Congres ca emisar al SUA pe scena globală. Ea contestă de mult timp încălcarea drepturilor omului din China şi şi-a exprimat dorinţa de a vizita Taiwanul, relatează The Associated Press, potrivit news.ro.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...