Narcis Copcă (manager Spitalul 'Sf. Maria'): Inspecția Sanitară a găsit totul perfect aici

Narcis Copcă (manager Spitalul 'Sf. Maria'): Inspecția Sanitară a găsit totul perfect aici

Managerul Spitalului 'Sfânta Maria', Narcis Copcă, a declarat miercuri pentru AGERPRES că Inspecția Sanitară de Stat, care a făcut verificări la această unitate medicală, nu a găsit nereguli.

"Mi-a trimis și Inspecția Sanitară de Stat să verifice să ne dea afară. Vă anunț că Inspecția Sanitară trimisă de domnul ministru a stat două zile că a găsit totul perfect", a spus Copcă.

El a susținut că unitatea medicală este acreditată pentru a face transplant pulmonar.

"Suntem acreditați de Guvern, avem o listă națională de transplant pulmonar și dânsul (n.r. — ministrul Sănătății) a refuzat plata serviciilor către asigurații români din program. Nu a găsit niciun document, absolut nimic, dacă găsea în șase luni .... El a refuzat plata asiguraților și a zis să meargă la Viena. Nu i-a trimis nici la Viena. (...) De fapt urmărea să introducă România într-o organizație în care să meargă organele (n.r. — prelevate) numai din România și mai puțin de acolo. Pe noi nu ne-a prejudiciat decât ca imagine, pentru că vorbește urât de noi și spune în ședință de Guvern, deși nu a călcat pe aici, că nu s-ar opera la Spitalul 'Sfânta Maria'. Îmi pare rău, dar sunt sute de mii de bolnavi operați aici. Nu nouă ne-a făcut un deserviciu. A făcut un deserviciu pacienților aflați pe listă, a refuzat să le plătească serviciile", a arătat medicul.

El a afirmat că, deși ministrul Sănătății face acuzații la adresa Spitalului "Sfânta Maria'', nu a "găsit un document fals" în acest caz.

"Noi suntem pregătiți, nu facem intervenții decât punându-ne în joc diploma de medici. (...) El acuză cu fals, cu nu știu ce, dar nu spune: uite, domnule, am găsit un document fals, am găsit o virgulă, am găsit ceva. Nu dă nimic scris", a susținut Narcis Copcă.

Inspecția Sanitară face verificări la Spitalul ''Sfânta Maria'' în cazul acreditării centrului de transplant pulmonar, a anunțat miercuri ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

Potrivit acestuia, o comisie de experți români și străini va merge la începutul lunii decembrie la Spitalul ''Sfânta Maria'' pentru a verifica centrul de transplant pulmonar.

"Nu înțeleg cum poate fi acreditat un centru de transplant pulmonar fără ca măcar un singur expert în transplant pulmonar să fie implicat în procesul de acreditare", a afirmat Voiculescu.

Pe 17 noiembrie, ministrul Sănătății a declarat că există suspiciuni serioase că centrul de transplant pulmonar de la Spitalul Clinic "Sfânta Maria" a fost acreditat sub presiune politică și, prin urmare, a decis să nu se înceapă activitatea de transplant.

AGERPRES/(A — autor: Roberto Stan, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Irina Giurgiu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Îi vom distruge!” / Rușii, izolați în Sud după ce ucrainenii au distrus și ultimul pod!

2 Ucraina a umblat la „cutia cu maimuțe” pentru atacul din Crimeea? În cazul ăsta, Rusia s-ar confrunta cu probleme enorme

3 Rusul nu știa ce i se întâmplă. Fusese capturat...

4 O profeție tulburătoare făcută de Carl Sagan înainte de a muri s-a viralizat

5 VIDEO Priviți, așa e pe front, în Ucraina...