Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Narcis Copcă (manager Spitalul 'Sf. Maria'): Inspecția Sanitară a găsit totul perfect aici

Managerul Spitalului 'Sfânta Maria', Narcis Copcă, a declarat miercuri pentru AGERPRES că Inspecția Sanitară de Stat, care a făcut verificări la această unitate medicală, nu a găsit nereguli.

"Mi-a trimis și Inspecția Sanitară de Stat să verifice să ne dea afară. Vă anunț că Inspecția Sanitară trimisă de domnul ministru a stat două zile că a găsit totul perfect", a spus Copcă.

El a susținut că unitatea medicală este acreditată pentru a face transplant pulmonar.

"Suntem acreditați de Guvern, avem o listă națională de transplant pulmonar și dânsul (n.r. — ministrul Sănătății) a refuzat plata serviciilor către asigurații români din program. Nu a găsit niciun document, absolut nimic, dacă găsea în șase luni .... El a refuzat plata asiguraților și a zis să meargă la Viena. Nu i-a trimis nici la Viena. (...) De fapt urmărea să introducă România într-o organizație în care să meargă organele (n.r. — prelevate) numai din România și mai puțin de acolo. Pe noi nu ne-a prejudiciat decât ca imagine, pentru că vorbește urât de noi și spune în ședință de Guvern, deși nu a călcat pe aici, că nu s-ar opera la Spitalul 'Sfânta Maria'. Îmi pare rău, dar sunt sute de mii de bolnavi operați aici. Nu nouă ne-a făcut un deserviciu. A făcut un deserviciu pacienților aflați pe listă, a refuzat să le plătească serviciile", a arătat medicul.

El a afirmat că, deși ministrul Sănătății face acuzații la adresa Spitalului "Sfânta Maria'', nu a "găsit un document fals" în acest caz.

"Noi suntem pregătiți, nu facem intervenții decât punându-ne în joc diploma de medici. (...) El acuză cu fals, cu nu știu ce, dar nu spune: uite, domnule, am găsit un document fals, am găsit o virgulă, am găsit ceva. Nu dă nimic scris", a susținut Narcis Copcă.

Inspecția Sanitară face verificări la Spitalul ''Sfânta Maria'' în cazul acreditării centrului de transplant pulmonar, a anunțat miercuri ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

Potrivit acestuia, o comisie de experți români și străini va merge la începutul lunii decembrie la Spitalul ''Sfânta Maria'' pentru a verifica centrul de transplant pulmonar.

"Nu înțeleg cum poate fi acreditat un centru de transplant pulmonar fără ca măcar un singur expert în transplant pulmonar să fie implicat în procesul de acreditare", a afirmat Voiculescu.

Pe 17 noiembrie, ministrul Sănătății a declarat că există suspiciuni serioase că centrul de transplant pulmonar de la Spitalul Clinic "Sfânta Maria" a fost acreditat sub presiune politică și, prin urmare, a decis să nu se înceapă activitatea de transplant.

AGERPRES/(A — autor: Roberto Stan, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Irina Giurgiu)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Sursele puterii PSD. Toți românii cu minte și suflet ar trebui să citească acest articol

2 BREAKING! Curtea Supremă, lovitură MORTALĂ pentru CCR? Pică toate deciziile care au UCIS Justiția?

3 SURSE PARANOIA la butoanele României! Ce noi schimbări pregătește Dragnea în Guvern. Șeful SGG, luat din nou î…

4 VIDEO S-a detonat NUCLEARA! Cum s-a pus la cale LINȘAREA mediatică a șefei DNA!

5 VIDEO Înregistrări care vor arunca în aer PSD! RISE Project anunță dezvăluiri fără precedent!

recomandări

Te ia DNA: Valentin Constantin Bretfelean

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Mic dejun englezesc