NASA / IMAGINEA SĂPTĂMÂNII: 1 august 1971 - Fotografie din cadrul misiunii Apollo 15

NASA / IMAGINEA SĂPTĂMÂNII: 1 august 1971 - Fotografie din cadrul misiunii Apollo 15

Această imagine este rezultatul combinării a două fotografii realizate de Jim Irwin, pilotul modulului de aselenizare din cadrul misiunii Apollo 15, la sfârșitul celei de-a doua ieșiri la suprafața Lunii, la data de 1 august 1971.

Foto: (c) NASA

Misiunea Apollo 15 a fost cea de-a patra misiune cu echipaj uman pe Lună și prima care a explorat marginea de sud-est a regiunii Mare Imbrium (Marea ploilor).

În imagine este vizibilă Stația Centrală ALSEP (Apollo Lunar Surface Experiments Package) în prim-plan, sistemul Passive Seismic Experiment în spatele acesteia, spre stânga, și magnetometrul Lunar Surface în plan îndepărtat, spre centru. Comandantul misiunii Apollo 15, David R. Scott, se lasă spre stânga pentru a instala sistemul de forare Apollo Lunar Surface, folosit pentru a aduna mostre din solul selenar. În partea dreaptă, în prim-plan, este plasat Spectrometrul pentru vântul solar.

Apollo 15 a fost a 9-a misiune cu echipaj uman din programul Apollo, a patra care a aselenizat și a opta care s-a încheiat cu succes. De asemenea a fost prima misiune în care a fost folosit vehiculul Lunar Rover. Misiunea a început la 26 iulie 1971 și s-a încheiat pe 7 august. NASA a numit-o cel mai de succes zbor cu echipaj uman realizat vreodată. Comandantul David R. Scott și pilotul modulului de aselenizare au petrecut trei zile pe Lună și peste 18 ore în afara modulului, la suprafața Selenei.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Banii City Insurance s-au dus în buzunarele cumnatului lui Adrian Năstase?

2 Un șobolan al Securității care a supraviețuit „democrației”

3 Dragnea va anunța duminică formarea unui nou partid

4 Cine sunt cei doi medici care au creat mitul Ivermectinei ca „leac miraculos” pentru COVID-19

5 Cine sunt animalele care au umplut de sânge un activist de mediu şi doi jurnalişti, într-o pădure din Bucovina