NASA / IMAGINEA SĂPTĂMÂNII Proiectul Spectrum - Cum este studiată genetica organismelor în spațiu

NASA / IMAGINEA SĂPTĂMÂNII Proiectul Spectrum - Cum este studiată genetica organismelor în spațiu

La Centrul Spațial Kennedy, diferite organisme sunt puse în vase Petri și expuse la o lumină albastră, polarizată, într-o unitate prototip Spectrum, în cadrul unui proiect științific destinat Stației Spațiale Internaționale (ISS), conform NASA.

Sursa foto: NASA

Cercetătorii și inginerii care lucrează în cadrul proiectului Spectrum dezvoltă noi instrumente științifice pentru ISS, ce vor fi folosite în experimente care au drept scop observarea modului în care diferite organisme — plante, microbi sau viermi — se dezvoltă în condiții de microgravitație.

Rezultatele proiectului Spectrum vor demonstra ce organisme sunt mai potrivite pentru lungi călătorii în spațiul cosmic (concluzii extrem de interesante în special în ceea ce privește plantele comestibile). În cadrul proiectului, cercetătorii vor observa modul în care diferite gene sunt activate sau inactivate în timp ce organismele se dezvoltă în spațiu.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”