NASA a selectat compania Lockheed Martin pentru dezvoltarea unei rachete nucleare

NASA a selectat compania Lockheed Martin pentru dezvoltarea unei rachete nucleare

NASA și armata americană au făcut publică informația că au selectat compania Lockheed Martin pentru a dezvolta și construi o rachetă cu propulsie nucleară , scopul fiind de a folosi această tehnologie pentru viitoarele misiuni către planeta Marte, notează AFP, conform Agerpres.

NASA FOTO: Pexels

Acest program, bazat pe o tehnologie extrem de avansată de propulsie nucleară, are ca termen pentru primul zbor spațial anul 2027, au indicat responsabilii din cadrul instituțiilor implicate.

Conform experților NASA, o rachetă care utilizează propulsia nucleară ar putea fi de trei patru ori mai eficientă decât rachetele cu combustibil classic și ar putea reduce durata călătoriilor, fapt deosebit de important pentru misiunile către Marte și alte destinații mai îndepărtate.

"Aceste sisteme de propulsie nucleară termică sunt mai puternice şi mai eficiente, permiţând un tranzit mai rapid între două destinaţii", a precizat Kirk Shireman, vicepreşedinte responsabil în cadrul diviziei spaţiale a Lockheed Martin.

Shireman a mai adăugat că "reducerea timpului de călătorie este vitală pentru misiunile umane spre Marte pentru a limita timpul de expunere a echipajului la radiaţii".

Partea de proiectare a reactorului va fi responsabilitatea companiei BWX Technologies. Conform Shireman, dezvoltarea acestei tehnologii ar putea, de asemenea, "revoluţiona" viitoarele misiuni pe Lună, unde NASA are ca obiectiv construirea unei baze lunare în cadrul programului său Artemis , scrie Agerpres.

NASA a mai efectuat teste rachete nucleare în urmă cu peste 50 de ani, dar proiectul a fost întrerupt din cauza reducerilor bugetare, a tensiunilor din Războiul Rece și a posibilității escaladării tensiunilor.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 „Ar fi primul val al ofensivei”