Năsui: Am trecut de jumătate din dosarele de analizat pentru măsura2;pentru măsura 1 sunt 350 de dosare de clarificat

Năsui: Am trecut de jumătate din dosarele de analizat pentru măsura2;pentru măsura 1 sunt 350 de dosare de clarificat

Peste jumătate dintre dosarele depuse pentru măsura 2 privind granturile pentru capital de lucru au fost analizate, ajungându-se la 12.887 dosare procesate sau în curs de clarificare, a anunţat ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Claudiu Năsui.

El a subliniat că, pentru măsura 1, microgranturi, mai sunt de clarificat 350 de dosare.

"Am trecut de jumătate din dosarele de analizat pentru măsura 2. Am reuşit să ajungem la 12.887 dosare procesate sau în curs de clarificare. Pentru măsura 1, numărul dosarelor aflate în clarificare a scăzut simţitor. Mai sunt doar 350 de clarificat", a scris ministrul, vineri seara, pe pagina sa de Facebook.

El a menţionat că numărul plăţilor efectuate pentru ambele măsuri va creşte imediat ce avem noul buget, până atunci ministerul fiind limitat la a face plăţi în valoarea de 1/12 pe lună din bugetul anului anterior.

"Avem o problemă cauzată de epidemie într-una dintre cele mai încărcate agenţii, lucru care ne-a încetinit uşor faţă de ritmul din săptămâna anterioară. De asemenea, săptămâna aceasta am primit informaţii despre anunţul mincinos trimis către beneficiari. Anunţul nu a provenit de la minister. Nu este aprobat de minister. Şi nu a contribuit decât la a mări starea de nervozitate din rândul antreprenorilor care, în mod perfect legitim, aşteaptă banii pe care li i-a promis statul", a precizat Claudiu Năsui.

În urmă cu patru zile, Ministerul Economiei avertiza că aplicanţii la schemele de ajutor de stat din fonduri externe nerambursabile derulate prin Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului (MEAT) primesc e-mail-uri de la anumite persoane, în care sunt informaţi că au fost admişi pentru finanţare şi în care li se propun diverse oferte comerciale.

"În urma sesizărilor primite, am aflat că există persoane care trimit solicitanţilor de granturi e-mail-uri prin care îi felicită că au fost admişi şi le propun diverse oferte comerciale. Vă informăm că Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului nu comunică aprobarea proiectelor prin terţi, toate informările se fac în aplicaţie şi/sau pe e-mailul aplicantului! Nu favorizează aplicanţi, dosarele sunt evaluate după grila publicată pe site-ul granturi.imm.gov.ro! Nu este asociat cu firme care percep taxe pentru facilitarea obţinerii acestor fonduri!", se preciza în comunicatul transmis de MEAT.

În acest context, Ministerul Economiei solicitau aplicanţilor la schemele de ajutor de stat să urmărească canalele oficiale de comunicare ale ministerului.

"Pentru o informare corectă privind situaţia înscrierilor şi plăţilor pentru cele trei măsuri prevăzute în schema de ajutor de stat, vă rugăm să urmăriţi platforma oficială şi canalele oficiale de comunicare ale instituţiei", se recomanda în comunicatul Ministerului Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

2 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

3 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

4 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

5 Un articol despre ce se întâmplă în India...