„Nașul“ mafiei siciliene a intrat în comă ireversibilă. Ultima dorință a lui Matteo Denaro, un ucigaș cu sânge rece

„Nașul“ mafiei siciliene a intrat în comă ireversibilă. Ultima dorință a lui Matteo Denaro, un ucigaș cu sânge rece

Cel mai căutat lider mafiot italian din lume, prins după 30 de ani, a intrat vineri într-o comă ireversibilă. Matteo Denaro, în vâsrtă de 61 de ani, care suferă de cancer la colon, a cerut să nu fie resuscitat.

Matteo Denaro a fost capturat la începutul anului 2023 FOTO EPA EFE

Denaro se afla internat în secția închisorii din spitalul L'Aquila, de peste o lună. Operația la colon la care a fost supus pe 8 august a avut succes, dar cancerul de colon avansat a provocat o deteriorare ireversibilă a stării sale de sănătate, anunță agenția ANSA . La cererea lui, aparatele de susţinere a vieţii au fost deconectate, au anunţat medicii de la spitalul din L'Aquila, un oraş din centrul Italiei.

Vineri, Messina Denaro a suferit o hemoragie consistentă şi, la scurt timp după aceea, a intrat într-o comă ireversibilă. Messina Denaro, liderul condamnat al mafiei siciliene Cosa Nostra, a fost capturat de Poliţie în ianuarie 2023 după căutări de 30 de ani. Mafiotul, considerat multă vreme cel mai căutat fugar din Italia, a fost capturat de o unitate specială de Poliţiei la o clinică oncologică din Palermo, unde primea tratament medical sub un nume fals.

Ce l-a dat de gol

Matteo Messina Denaro a fost arestat pe 17 ianuarie 2023, cu prilejul unei vizite medicale la renumita clinică La Maddalena din Palermo, unde era tratat, sub un nume fals, pentru cancer de colon. El era foarte bine îmbrăcat şi purta un ceas de lux ce valora între 30-35.000 de euro.

Toată perioada în care s-a ascuns, el „a beneficiat de protecţii importante şi ancheta se concentrează asupra acestor protecţii”, a subliniat şeful Parchetului din Palermo, Maurizio De Lucia, în cadrul unei conferinţe de presă.

Denaro fusese condamnat în contumacie în anul 2000 la închisoare pe viaţă pentru crime, iar în anul 2020 pentru atentatul împotriva judecătorului anti-mafia Giovanni Falcone, asasinat la ordinul Cosa Nostra în 1992.

În septembrie anul trecut, poliţia italiană a indicat că, în pofida „dispariţiei” sale, Messina Denaro continua să controleze mafia din apropierea oraşului Trapani din vestul Siciliei.

Matteo Messina Denaro este unul dintre ultimii capi ai Cosa Nostra, puternic decimată de operaţiunile neîncetate ale statului italian după asasinarea judecătorilor Giovanni Falcone şi Paolo Borsellino.

Parcursul lui Matteo Messina Denaro, ucigaş plin de cruzime aflat la conducerea unei importante reţele mafiote, îl urmează pe cel al liderilor istorici ai Cosa Nostra, Toto Riina şi Bernardo Provenzano, decedaţi la închisoare în 2007 şi respectiv 2016.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat