Naţionala României de fotbal, meci de pregătire cu selecţionata Columbiei, la Madrid

Naţionala României de fotbal, meci de pregătire cu selecţionata Columbiei, la Madrid

Echipa naţională de fotbal a României va disputa un al doilea meci de pregătire în vederea participării la EURO 2024, cu selecţionata Columbiei, pe 26 martie, la Madrid, a anunţat, joi, Federaţia Română de Fotbal.

Echipa României s-a calificat la Euro 2024

"Cel de-al doilea meci de verificare al echipei naţionale din luna martie a anului viitor va fi împotriva Columbiei. După meciul pe care tricolorii îl vor disputa pe 22 martie în faţa Irlandei de Nord, pe Arena Naţională din Bucureşti, aceştia vor întâlni pe 26 martie, pe stadionul Civitas Metropolitano din Madrid, naţionala Columbiei. Mai multe detalii despre procesul de vânzare al biletelor vor fi disponibile în următoarea perioadă", au anunţat reprezentanţii FRF pe site-ul oficial al instituţiei, scrie Agerpres.

Pentru cel de-al doilea joc de pregătire s-a ales Spania din dorinţa de a aduce echipa naţională aproape de suporterii din străinătate, ca o recunoştinţă pentru susţinerea oferită de aceştia în meciurile din preliminariile pentru EURO 2024, precizează FRF.

Conform tragerii la sorţi, România a fost repartizată în Grupa E la turneul final al Campionatului European de fotbal - EURO 2024, alături de Belgia, Slovacia şi câştigătoarea play-off-ului B.

Ultima componentă a grupei României la EURO 2024, care va fi găzduit de Germania între 14 iunie şi 14 iulie, va fi decisă dintre câştigătoarele semifinalelor Bosnia-Herţegovina - Ucraina şi Israel - Islanda.

România va debuta pe 17 iunie, contra câştigătoarei play-off-ului B, la Munchen. Pe 22 iunie va avea loc meciul cu Belgia, la Koln, iar pe 26 iunie va întâlni Slovacia, la Frankfurt.

Se califică în faza optimilor de finală primele două clasate din fiecare grupă, plus cele mai bune 4 locuri trei din toate cele 6 grupe EURO 2024.

România va fi pentru a şasea oară la turneul final al Campionatului European, după ediţiile din 1984, 1996, 2000, 2008 şi 2016, cea mai bună performanţă reuşind-o în 2000 (sferturi de finală).

Tricolorii au câştigat Grupa I a preliminariilor, fără înfrângere.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat