NATO a început cea mai mare simulare de război - „Steadfast Defender 24”, la care participă 90.000 de militari

NATO a început cea mai mare simulare de război - „Steadfast Defender 24”, la care participă 90.000 de militari

Exerciţiul militar „Steadfast Defender 24”, cea mai mare simulare de război organizată de Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) de la sfârşitul Războiului Rece, a început miercuri la Norfolk, în Virginia, Statele Unite, odată cu plecarea USS Gunston Hall (LSD 44), o navă americană de transport şi debarcare, care a părăsit portul pentru o traversare a Atlanticului către Europa, a comunicat Alianța.

FOTO NATO

Nava americană va fi urmată de vasul Charlottetown care va pleca spre Europa din Halifax, Nova Scoția, Canada, la sfârșitul acestei luni.

Exerciţiul „Steadfast Defender 24 ”, care va implica până la 90.000 de soldaţi de pe ambele maluri ale Atlanticului, este menit, printre altele, să testeze capacitatea Alianţei de a mobiliza şi transporta rapid trupe americane pentru „a consolida apărarea Europei”, potrivit comunicatului NATO.

La exerciţiu vor participa peste 50 de nave, de la portavioane la distrugătoare, precum şi peste 80 de avioane de luptă, elicoptere şi drone şi cel puţin 1.100 de vehicule de luptă, inclusiv 133 de tancuri şi 533 de vehicule de luptă de infanterie

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat