NATO nu va reuşi să-i provoace Moscovei o „înfrângere strategică”, spune șeful serviciului rus de informaţii externe

NATO nu va reuşi să-i provoace Moscovei o „înfrângere strategică”, spune șeful serviciului rus de informaţii externe

Şeful serviciului rus de informaţii externe (SVR), Serghei Narâşkin, a declarat miercuri că NATO nu va reuşi să-i provoace Moscovei o "înfrângere strategică", în pofida faptului că a trimis arme şi echipamente militare în Ucraina în valoare de miliarde de dolari, relatează Reuters, preluat de Agerpres.

„NATO ridică miza pentru că încă visează la o înfrângere strategică a Rusiei. Dar asta nu se va întâmpla", a declarat Narâşkin, un aliat apropiat al preşedintelui Vladimir Putin, într-un interviu televizat pentru agenţia de ştiri RIA dat publicităţii miercuri.

Narâşkin a criticat şi ultimele promisiuni ale Washingtonului de ajutor militar, afirmând că Moscova "a luat notă de creşterea atât a volumului, cât şi a gamei echipamentului militar furnizat".

El a spus că SUA şi aliaţii lor sunt "hotărâţi să se războiască cu Rusia până la ultimul ucrainean".

El a făcut aceste afirmaţii în contexul în care SUA pregătesc ultimul pachet de ajutor militar pentru Ucraina, în valoare de circa 2 miliarde de dolari. Printre armele oferite ar urma să se afle, pentru prima dată, şi rachete cu o rază de acţiune de până la 150 km.

Kievul anticipează o nouă ofensivă rusă din trei direcții

Rusia face pregătiri pentru o escaladare majoră agresiunii sale militare din Ucraina, act care ar putea avea loc în următoarele două-trei săptămâni, avertizează secretarul general al Consiliului de Securitate și Apărare al țării vecine, Oleksi Danilov.

„Rusia se pregătește pentru o escaladare maximă. Adună tot ce este posibil, face exerciții și antrenamente”, a declarat oficialul ucrainean într-un interviu acordat pentru Sky News.

Washingtonul a ezitat până acum să furnizeze Kievului arme cu rază lungă de acţiune, aparent temându-se că acestea ar putea fi folosite în atacuri asupra Rusiei, ceea ce ar putea aduce Moscova şi NATO mai aproape de un conflict direct.

După promisiunile SUA, Germaniei şi mai multor alte state europene de a livra zeci de tancuri Ucrainei, oficiali ruşi precum ministrul de externe Serghei Lavrov şi purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, au acuzat ţările NATO că şi-au asumat un rol mai activ în război.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina