NATO organizează exercițiul anual de descurajare nucleară: Mesajul lui Stoltenberg la adresa lui Putin

NATO organizează exercițiul anual de descurajare nucleară: Mesajul lui Stoltenberg la adresa lui Putin

NATO monitorizează cu atenţie forţele nucleare ale Rusiei şi nu a observat schimbări în poziţia lor, dar rămâne „vigilentă”, a declarat secretarul general al Alianței Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg.

Jens Stoltenberg FOTO EPA-EFE

Stoltenberg a confirmat totodată că NATO va organiza săptămâna viitoare exerciţiul său anual de descurajare nucleară, „Steadfast Noon”, aşa cum era prevăzut, transmite Agerpres , care citează agențiile de presă DPA și Reuters.

„Este un exerciţiu de rutină care are loc în fiecare an pentru a ne menţine capacitatea de descurajare eficientă şi în siguranţă”, a explicat secretarul general al NATO.

„Rusia ştie că un război nuclear nu poate fi câştigat şi nu trebuie niciodată purtat”, a insistat el.

Pe de altă parte, șeful NATO a subliniat că Ucraina a câştigat teren în războiul cu Rusia şi a dat asigurări că Alianța va fi alături de Kiev atât timp cât e nevoie.

„În timp ce Rusia apelează tot mai mult la atacuri îngrozitoare şi nediscriminatorii asupra civililor şi infrastructurii critice, preşedintele Putin eşuează în Ucraina”, a spus Stoltenberg.

Cu o zi înaintea unei reuniuni a miniştrilor Apărării din NATO la Bruxelles, Stoltenberg a precizat că Alianța este în discuţii cu companii de apărare şi cu statele membre pentru a-şi consolida producţia de arme şi a-şi completa stocurile care au fost golite de livrările de materiale militare către Ucraina.

În același timp, Stoltenberg a promis un „răspuns unit și ferm” în cazul unui atac asupra infrastructurii critice a NATO.

Aliaţii din NATO îşi sporesc securitatea în jurul instalaţiilor esenţiale după atacurile profuse la gazoductele Nord Stream, din Marea Baltică, a mai afirmal el.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria