NATO: Putin trebuie să dea înapoi după votul de condamnare de la ONU

NATO: Putin trebuie să dea înapoi după votul de condamnare de la ONU

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat joi că preşedintele rus Vladimir Putin a primit mesajul „contondent'' că trebuie „să dea înapoi'' în războiul său împotriva Ucrainei după votul din Adunarea Generală a ONU în care 143 de ţări din totalul de 193 de state membre ale organizaţiei au condamnat anexarea de către Rusia a unor teritorii ucrainene, transmite EFE.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg / Foto: Arhivă / EPA-EFE

„Votul de la ONU a fost o condamnare clară a anexării ilegale de teritorii ucrainene şi un apel clar la adresa preşedintelui Putin de a da înapoi de la aceste decizii şi de a respecta integritatea teritorială a Ucrainei'', a subliniat Stoltenberg, la sosirea sa la Bruxelles, unde se desfăşoară cea de-a doua zi a reuniunii miniştrilor apărării din NATO.

Stoltenberg a afirmat că Alianţa a primit „cu satisfacţie mesajul atât de contondent al comunităţii internaţionale'' prin acest vot care, în opinia sa, „demonstrează că trebuie să apărăm o ordine internaţională bazată pe norme pentru valorile noastre fundamentale'', scrie Agerpres.

Adunarea Generală a ONU a aprobat miercuri noapte printr-o majoritate semnificativă o rezoluţie care condamnă anexarea de către Rusia a teritoriilor Doneţk, Lugansk, Zaporojie şi Herson, patru regiuni ucrainene pe care Moscova le consideră acum teritorii care îi aparţin după organizarea unor simulacre de referendumuri pe care comunitatea internaţională le consideră ilegale.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...