NATO va desfășura exerciții în România în primăvară pentru a valida transformarea grupului de luptă într-o brigadă

NATO va desfășura exerciții în România în primăvară pentru a valida transformarea grupului de luptă într-o brigadă

Datorită războiului din Ucraina, au fost create grupuri de luptă multinaționale NATO în Bulgaria, România și Slovacia.

Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO. Foto: Arhiva Adevărul

Alianța NATO va desfășura exerciții în România în această primăvară pentru a testa posibilitatea transformării grupului său de luptă într-o brigadă, a declarat secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, într-un interviu acordat agenției Agerpress , din care un fragment a fost publicat miercuri.

Aș dori să salut faptul că Franța și alți aliați, împreună cu țara gazdă, România, se pregătesc foarte serios să creeze condiții pentru ca acest grup de luptă să fie adus la nivelul unei brigăzi, dacă este necesar”, a spus el.

Acest lucru va fi testat în timpul exercițiilor pe care le vom desfășura în România în această primăvară”, a spus Geoanė.

În legătură cu evenimentele din Ucraina, în Bulgaria, România și Slovacia au fost înființate grupuri de luptă multinaționale NATO. În urmă cu mai bine de cinci ani, alianța a început să creeze grupuri de nivel de batalion de până la o mie de oameni în Polonia și în cele trei țări baltice.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina