Nava franceză de comandă şi aprovizionare "Var" - escală la Constanţa

Nava franceză de comandă şi aprovizionare "Var" - escală la Constanţa

Nava de comandă şi aprovizionare "Var" va face o escală în portul Constanţa în perioada 22 - 25 iulie, informează, marţi, Ambasada Franţei în România.

"Această misiune, precum şi celelalte misiuni obişnuite ale Marinei Militare Franceze în Marea Neagră, îşi propune să reafirme ataşamentul Franţei faţă de libertatea de navigaţie, să îşi menţină cunoaşterea zonei, să asigure protecţia spaţiilor maritime şi să favorizeze colaborarea reciprocă între parteneri. De asemenea, reprezintă o oportunitate de a desfăşura exerciţii comune cu aceştia pentru a dezvolta interoperabilitatea. Escala la Constanţa a navei "Var" face parte din bogata şi vechea cooperare dintre marina franceză şi cea română", se arată într-un comunicat transmis AGERPRES.

În cadrul acestei escale, nava de comandă şi aprovizionare "Var" va desfăşura o serie de exerciţii comune cu Marina Română în data de 25 iulie, precizează sursa citată.

Comandată de căpitanul de fregată Christophe Nielly, nava de comandă şi aprovizionare "Var" are un echipaj format din 169 de marinari.

Admisă la serviciul activ în 1983, nava "Var" are drept principală misiune să ofere suport logistic şi material pentru navele în misiune: realimentare cu combustibil, apă, alimente, muniţii, medicamente şi piese de schimb. Această capacitate permite unei forţe navale să efectueze operaţiuni pe termen lung pe mare. Navele de comandă şi aprovizionare, din categoria "Durance", din care face parte şi "Var", pot alimenta două până la trei unităţi simultan şi sunt, de asemenea, capabile să găzduiască o structură de stat major pentru comanda unor operaţiuni aeromaritime, se mai arată în comunicatul citat. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Când intervine FBI e groasă / Amănunte sulfuroase din dosarul DNA care-l vizează pe Dragnea

2 Se făcuse sârma ghem știți voi unde? / Moldoveanca s-a operat de urgență la un spital privat / Atenție, n-a scris …

3 România jefuită / Cât a încasat Anca Alexandrescu de la KazMunayGas, kazahii pe care Ponta i-a iertat de 600 mil…

4 Date și amănunte care dau fiori...

5 Ciolaniada liberală / Guvernul Cîţu porneşte morişca nepotismului de stat