Navă românească, grav avariată după ce a lovit o mină pe care trebuia să o neutralizeze

Navă românească, grav avariată după ce a lovit o mină pe care trebuia să o neutralizeze

O navă românească a fost grav avariată după ce o mină de război a explodat sub ea. Dragorul maritim al Forțelor Navale Române avea misiunea de a neutraliza mina care plutea în derivă în apele teritoriale ale Mării Negre.

Navă românească, grav avariată după ce a lovit o mină pe care trebuia să o neutralizeze. FOTO Navy

Mina de război a fost depistată în timpul zilei de joi, la circa 40 de kilometri distanță de portul Constanța. Nava românească care trebuia să neutralizeze mina, a atins-o și aceasta a explodat. Au fost produse avarii majore asupra dragorului maritim.

După ce a lovit mecanismul explozibil, nava nu s-a mai putut deplasa, motoarele fiind avariate. La bord se aflau 75 de militari, dar nu s-au înregistrat victime, potrivit Digi24 .

Conform primelor informații de la fața locului, nava a început să ia apă în pupă, iar echipajul începe să o evacueze.

Forțele Navale au transmis un comunicat în care au precizat că dragorul maritim "Locotenent Nicolescu DM-29" a părăsit portul Constanța în jurul orei 13:15, joi, pentru a executa o misiune de intervenției asupra mecanismului explozibil descoperit de nava "GSP Falcon" în jurul orei 11:45.

"Nava GSP Falcon a raportat, în jurul orei 11.45, prezenţa unei mine marine care plutea în derivă, după care, conform procedurilor legale în vigoare, s-au pus în aplicare procedurile operaţionale pentru intervenţia cu personal specializat. Dragorul maritim ”Locotenent Dimitrie Nicolescu” execută, în perioada 5-12 septembrie, serviciul de luptă permanent şi are la bord, pentru această misiune de intervenţie, un detaşament de scafandri EOD, specializaţi în distrugerea dispozitivelor explozive”, se precizează în comunicatul transmis de Forţelor Navale Române.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu