Navă rusească de război, scufundată în largul Crimeei: noul comandant șef al armatei ucrainene s-a deplasat pe front

Navă rusească de război, scufundată în largul Crimeei: noul comandant șef al armatei ucrainene s-a deplasat pe front

Armata ucraineană a anunțat miercuri că a distrus o navă rusească de război în largul coastei de sud a Peninsulei Crimeea, anexată de Rusia în 2014.

Nava de război Țezar Kunikov în timp ce traversează Strâmtoarea Bosfor FOTO EPA-EFE

„Forţele armate ucrainene, împreună cu unităţi ale serviciilor de informaţii militare, au distrus o mare navă de debarcare, Ţezar Kunikov”, a anunţat Statul Major al armatei ucrainene.

Serviciul secret militar al Ucrainei (HUR) a anunţat la rândul său că a utilizat drone navale de tip Magura V5 pentru a lovi nava ce se afla lângă oraşul de coastă Alupka, relatează AFP, potrivit Agerpres .

Potrivit HUR, dronele au provocat „găuri critice” pe partea stângă a navei, după care aceasta „a început să se scufunde”.

HUR menționează că este vorba de una dintre „cele mai recente” nave rusești.

Această navă fusese utilizată de Rusia în războiul său împotriva Georgiei în august 2008 şi în războiul din Siria.

Ministerul rus al Apărării nu a comunicat asupra acestui subiect, însă a susținut că a doborât şase drone ucrainene „deasupra apelor Mării Negre”.

Un canal de Telegram apropiat de armata rusă scrie că nava a fost atacă de ucraineni cu drone navale și că „nu este cunoscută” decoamdată „amploarea pagubelor”.

Generalul Sîrskîi: situația de pe câmpul de luptă este „extrem de complexă”

Pe de altă parte, noul comandant şef al armatei ucrainene, generalul Oleksandr Sîrskîi, a anunţat miercuri că s-a deplasat în zonele cele mai fierbinţi ale frontului de est, împreună cu ministrul Apărării Rustem Umerov, şi a estimat situaţia de pe câmpul de luptă drept „extrem de complexă şi tensionată”.

„Ocupanţii ruşi continuă să-şi intensifice eforturile şi depăşesc ca număr” forţele ucrainene, a declarat Sîrskîi, în timp ce Ucraina se străduieşte să îşi reconsolideze rândurile armatei și ajutorul militar american de care ţara are nevoie pentru a face faţă ruşilor rămâne blocat.

„Facem tot ce ne stă în putinţă pentru a împiedica inamicul să avanseze pe teritoriul nostru şi pentru a ne menţine poziţiile. Luăm toate măsurile posibile pentru a ne minimiza pierderile şi a salva viaţa soldaţilor noştri”, a subliniat generalul Sîrskîi.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat