Navele iraniene care încercau să sechestreze două petroliere, alungate de un distrugător american VIDEO

Navele iraniene care încercau să sechestreze două petroliere, alungate de un distrugător american VIDEO

Trupele americane au transmis miercuri că au reușit să dejoace două tentative ale marinei iraniene de a confisca două petroliere comerciale în Golful Oman, relatează France24.

FOTO Google Maps (Arhivă)

O navă a marinei iraniene s-a apropiat de TRF Moss , un petrolier care naviga sub pavilionul Insulelor Marshall, în apele internaționale din Golful Oman, în jurul orei locale 1.00.

Nava iraniană a părăsit locul când distrugătorul cu rachete ghidate USS McFaul al Marinei americane a sosit la fața locului”, a transmis Comandamentul Central al SUA.

De asemenea, după circa trei ore, o a doua navă a marinei iraniene s-a apropiat de un alt petrolier, Richmond Voyager, care naviga sub pavilionul Bahamas și se afla la peste 32 de kilometri de coasta Muscat. În acel moment, marina SUA a primit un apel de urgență de la Richmond Voyager.

În continuare, nava iraniană i-a transmis petrolierului să se oprească. Înainte ca distrugătorul să-și facă apariția, „personalul iranian a tras rafale multiple și lungi atât cu arme de calibru mic, cât și cu arme aflate în dotarea echipajului”, a mai adăugat Comandamentul Central al SUA.

Gloanțele au lovit petrolierul, însă nicio persoană nu a fost rănită. De asemenea, în momentul în care distrugătorul marinei americane s-a apropiat de petrolier, iranienii au abandonat misiunea.

Conform Comandamentului Central Marinei, Teheranul „a hărțuit, atacat sau confiscat” circa 20 de nave comerciale sub pavilion internațional începând din anul 2021, ceea ce reprezintă o „amenințare clară la adresa securității maritime regionale și a economiei globale".

La începutul acestui an, Teheranul a sechestrat două petroliere în mai puțin de o săptămână în aceeași regiune. La 27 aprilie 2023, Iranul a confiscat petrolierul Advantage Sweet după ce acesta ar fi intrat în coliziune cu o ambarcațiune iraniană, ar fi provocat victime în rândul echipajului și ar fi încercat să fugă.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

4 „Ar fi primul val al ofensivei”

5 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB