NBC: Trump încearcă să-l împiedice pe Pence să depună mărturie cu privire la revizuirea alegerilor din 2020

NBC: Trump încearcă să-l împiedice pe Pence să depună mărturie cu privire la revizuirea alegerilor din 2020

Nu este cunoscut când fostul vicepreședinte al SUA Mike Pence se va adresa marelui juriu.

Mike Pence. Foto: Arhiva Adevărul

Donald Trump încearcă să-l împiedice pe fostul vicepreședinte american Mike Pence să depună mărturie la un proces ce vizează încercarea de a reconsidera rezultatele alegerilor din 2020, a anunțat luni postul NBC , citând o sursă.

Potrivit acestora, apelul a fost depus luni la Curtea de Apel din Districtul Columbia, la câteva zile după ce purtătorul de cuvânt al lui Pence, Devin O'Malley, a declarat că fostul vicepreședinte va depune mărturie în fața unui mare juriu în legătură cu ancheta de la Capitoliul din 6 ianuarie 2021.

Nu se știe încă când va vorbi Mike Pence în fața marelui juriu.

Pence a spus anterior că această mișcare „fără precedent” a Departamentului de Justiție al SUA este contrară Constituției SUA. Conform prevederilor sale, la care se referă Pence, membrii Congresului se pot abține de la a depune mărturie forțată în instanță în anumite circumstanțe. Totodată, fostul vicepreședinte a subliniat că „nu are nimic de ascuns”.

Pe 6 ianuarie 2021, susținătorii republicanului Donald Trump, care la acea vreme era președintele SUA, au pătruns în clădirea Congresului pentru a împiedica aprobarea rezultatelor alegerilor prezidențiale din noiembrie 2020 din țară, care au fost câștigate de democratul Joe Biden. CNN, citând surse, a anunțat pe 28 martie că tribunalul districtual din Columbia (District of Columbia) i-a ordonat lui Pence să depună mărturie în legătură cu ancheta incidentului.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...