Neamţ: Accidente grave pe pârtia din Piatra-Neamţ, în weekend

Neamţ: Accidente grave pe pârtia din Piatra-Neamţ, în weekend

Mai multe accidente grave s-au produs în acest weekend pe pârtia din Piatra-Neamţ, după ce persoane care au venit să schieze s-au ciocnit între ele sau au căzut.

Şeful Serviciului Salvamont Neamţ, Raul Papalicef, a declarat, pentru AGERPRES, că unul dintre cele mai grave accidente a avut loc duminică seara după ce doi schiori s-au ciocnit violent, în timp ce unul dintre ei cobora cu spatele. Din această cauză nu l-a observat pe celălalt schior care venea cu viteză din lateral.

O victimă a fost transportată la Spitalul Judeţean cu suspiciune de fractură a bazinului şi fractură de femur.

"Echipa Salvamont a acordat primul ajutor şi, după un tratament termic şi o imobilizare specială cu targa canadiană, victima a fost tractată cu un utilaj şenilat până la autospeciala SMURD. Acţiunea a fost dificilă, iar victima acuza dureri foarte mari, prezentând şi simptomele unui început de şoc post-traumatic", a spus Raul Papalicef.

Tot duminică, o tânără de 16 ani a suferit un traumatism de membru inferior în urma unei căderi. Echipa Salvamont a imobilizat piciorul victimei şi a transportat-o până la baza pistei, de unde a fost preluată de SMURD.

De joi, când a fost deschisă pârtia din Piatra-Neamţ, au avut loc şi alte accidente în urma cărora s-au înregistrat traumatisme cranio-cerebrale, fracturi şi alte traumatisme.

Pe pârtia din Durău s-a înregistrat, duminică, un cetăţean din Republica Moldova a căzut şi a suferit un traumatism la picior. AGERPRES / (AS - autor: Gabriel Apetrii, editor: Irina Poenaru, editor online: Anda Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Beatrice Mahler, primul medic care recunoaște oficial adevărul: Sunt 20.000 de cazuri pe zi, de 4 ori ma…

2 VIDEO Scursura TV / Dana Budeanu mai avea puțin și-l masturba live pe Ciutacu, de „indignare”

3 Rusia și SUA trimit nave de război în Marea Neagră. Kremlinul amenință cu război „pe scară largă”

4 Corectă întrebare pune Liviu Avram după scandalul regizat de directorul PSD de la Foișor

5 Așa o fi?