Neamț: Cel puțin 22 localități nu au energie electrică de vineri seara

Neamț: Cel puțin 22 localități nu au energie electrică de vineri seara

Cel puțin 22 de localități din județul Neamț nu au energie electrică de vineri seara ca urmare a viscolului puternic care a afectat posturile de transformare și liniile de medie tensiune.

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Neamț, remis AGERPRES, satele nealimentate sunt din comunele Borca, Trifești, Secuieni, Gherăiești, Moldoveni, Bahna, Văleni, Dulcești și Pâncești.

"Echipele de la E-on Electrica au acționat pentru efectuarea de manevre și control pentru depistarea și remedierea defectelor iar în momentul raportării mai erau 22 de localități fără energie electrică", se arată în comunicatul Prefecturii Neamț.

Pe de altă parte, președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, a dat asigurări că toate căile rutiere din județ sunt practicabile.

"Am luat toate măsurile necesare pentru a asigura o bună circulație pe drumurile din județ în caz de ninsori. Avem 52 de utilaje pe drumurile din județ și cantități suficiente de material antiderapant. Îi asigur pe nemțeni și pe toți cei care tranzitează județul că se pot simți în siguranță pe drumurile din Neamț", a declarat, într-un comunicat de presă, Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.

Compania de Drumuri Naționale a acționat cu materiale anti-derapante pe toate cele 8 sectoare de drum național din județ.

"Începând de vineri și până în această dimineață, 43 de efective cu 52 mijloace au intervenit în locurile afectate. Conform informărilor meteorologice, pe parcursul acestei zile de 3 decembrie, vântul se va diminua semnificativ în intensitate, dar va mai avea unele intensificări în zona montană, mai ales pe crestele înalte, spulberând temporar zăpada. Continuăm monitorizarea factorilor de risc iar echipajele specialiștilor sunt pregătite de intervenție pentru ca toate drumurile să fie practicabile", a declarat prefectul Niculina Dobrilă.

Totodată, în centrele destinate persoanelor fără adăpost din Piatra Neamț, Roman, Roznov și Tîrgu Neamț au fost cazate 34 de persoane.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”