Neamţ: Cinci persoane reţinute pentru trafic de droguri, în urma unor percheziţii ale DIICOT

Neamţ: Cinci persoane reţinute pentru trafic de droguri, în urma unor percheziţii ale DIICOT

Cinci persoane au fost reţinute de procurorii DIICOT sub acuzaţia de trafic de droguri de risc şi mare risc, a anunţat, joi, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Neamţ, subinspectorul Ramona Ciofu.

În urma celor cinci percheziţii domiciliare, efectuate în cursul zilei de miercuri, au fost descoperite 30 de grame de cannabis şi 800 de grame de substanţe cu efect psihoactiv. De asemenea, au fost ridicaţi, în vederea indisponibilizării, 3.650 de lei, un dispozitiv de mărunţit tip grinder şi 10 telefoane mobile.

"Din cercetări a reieşit că, începând cu anul 2017 şi până în prezent, membrii grupului infracţional ar fi procurat şi comercializat droguri de risc şi de mare risc şi substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive, în judeţele Neamţ şi Bacău, către diverşi consumatori. 15 de persoane au fost conduse la sediul DIICOT - BT Neamţ, în vederea audierii", a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ.

Conform unui comunicat al DIICOT, suspecţii îşi luau măsuri de precauţie la fiecare tranzacţie.

"Ca şi mod de operare, inculpaţii se deplasau în locul în care era situat consumatorul, acesta din urmă sunându-l şi comunicându-i locaţia, iar ulterior având loc o scurtă întâlnire între cei doi, prilej cu care se consuma tranzacţia", precizează DIICOT.

Potrivit IPJ Neamţ, în baza probatoriului administrat au fost reţinute cinci persoane cu vârste cuprinse între 19 şi 65 de ani. Acestea vor fi prezentate judecătorilor, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Acţiunea a beneficiat de suportul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

În activităţi au fost angrenaţi poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Neamţ şi jandarmi din cadrul IJJ Neamţ. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”