Neamţ: Descinderi în două localuri în care se traficau droguri de mare risc; zece persoane reţinute

Neamţ: Descinderi în două localuri în care se traficau droguri de mare risc; zece persoane reţinute

Zece persoane au fost reţinute pentru 24 ore, fiind acuzate de trafic de droguri de risc şi mare risc, deţinere de droguri de risc şi mare risc, în vederea consumului propriu şi punerea la dispoziţie a unui imobil pentru consumul ilicit de droguri, în urma unei acţiuni a procurorilor DIICOT şi poliţiştilor nemţeni.

Potrivit unui comunicat remis luni AGERPRES de către DIICOT, inculpaţii au procurat şi comercializat droguri de risc şi de mare risc, în municipiul Piatra-Neamţ, către diverşi consumatori, dar şi în cadrul unor petreceri private organizate în locaţii cu circuit închis, unde au fost derulate două acţiuni de prindere în flagrant de către oamenii legii.

"La data de 17.04.2021, procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Neamţ împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul SCCO Neamţ şi SIC Neamţ au efectuat un număr de 14 percheziţii domiciliare şi 2 acţiuni de prindere în flagrant, pe raza municipiului Piatra Neamţ, în urma cărora au fost ridicate aproximativ 10 grame de substanţă vegetală de culoare verde-olive, aproximativ 60 de grame de cocaină, 48 de comprimate ecstasy, sumele de 3.850 de lei, 4.700 de euro, 640 de lire turceşti şi 2.000 de forinţi, un dispozitiv de mărunţit de tip grinder, un cântar electronic, o pipă cu urme vegetale şi o macetă", se arată în comunicatul DIICOT.

Potrivit IPJ Neamţ, cele zece persoane reţinute au vârste cuprinse între 20 şi 46 ani şi sunt din Piatra-Neamţ.

Acestea vor fi prezentate, luni, judecătorului cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

La sediul DIICOT au fost audiate până în prezent 40 persoane care au fost găsite în cele două locaţii (două pub-uri din Piatra-Neamţ), în momentul descinderilor.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău, a luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul IPJ Neamţ şi al jandarmilor din cadrul IJJ Neamţ şi Brigăzii Mobile de Jandarmi Bacău. AGERPRES / (AS - autor: Gabriel Apetrii, editor: Marius Frăţilă, editor online: Gabriela Badea) 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 De citit! / O fostă agentă a Secret Service dezvăluie ce i-a spus Putin lui Bush, în 2008, la București

2 N-au leac! / Priviți ce hartă le-au prezentat ucrainenii americanilor!

3 VIDEO Încă o dovadă că USR este doar un hârdău de rahat care încă n-a explodat

4 „Ce ne va trimite data viitoare? Perne?” / Vitali Klitschko, „fără cuvinte” după ajutorul militar promis de Germ…

5 De belea! Alexandra Stan, din ce în ce mai fierbinte! Să nu dea iar în clocot...