Neamţ: Doi jandarmi au fost decoraţi de Armata SUA şi de Ministerul Afacerilor Interne

Neamţ: Doi jandarmi au fost decoraţi de Armata SUA şi de Ministerul Afacerilor Interne

Plutonierii adjutanţi Ionel Savin şi Nicolae Răzvan Condurache, din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Neamţ, au fost decoraţi cu "Emblema de Onoare a Ministerului Afacerilor Interne pentru misiuni internaţionale" şi "The Army Achievement Medal", conferită de Armata Statelor Unite ale Americii.

Potrivit unui comunicat de presă remis joi, AGERPRES, de IJJ Neamţ, cei doi jandarmi au fost decoraţi în semn de înaltă apreciere a activităţii desfăşurate ca membri ai echipei de securitate în cadrul misiunii internaţionale NATO Resolute Support - Afganistan, în perioada 22 august 2018 - 1 martie 2019.

În context, pentru contribuţia deosebită la susţinerea şi promovarea intereselor naţionale în cadrul NATO, în Afganistan, le-a fost acordată "Emblema de Onoare a Ministerului Afacerilor Interne pentru misiuni internaţionale".

"Participarea la această misiune a fost o provocare, dar şi o dovadă a pregătirii profesionale, a dăruirii şi a spiritului de sacrificiu, testându-ne astfel rezistenţa psihică dar şi fizică", a declarat, în comunicatul de presă, Nicolae Răzvan Condurache.

Cei doi jandarmi nemţeni au fost selectaţi în urma unor filtre de selecţii extrem de riguroase şi au făcut parte din Contingentul 10 de jandarmi români.

Pe parcursul întregii misiuni NATO, ei au fost "Guardian Angel", echipa de securitate pentru adviserii români.

Pentru modul exemplar de executare a serviciului şi pentru rezultatele obţinute, ambii jandarmi nemţeni s-au întors acasă cu medalia "Non - Article 5 NATO Medal", iar ulterior au fost decoraţi cu distincţiile de serviciu "Participarea la misiuni în afara teritoriului statului român" şi "Îndeplinirea în condiţii deosebite a misiunilor încredinţate" în anul 2019, şi "Emblema de Onoare a Ministerului Afacerilor Interne cu însemne de război", în anul 2020.

Ambii subofiţeri au fost încadraţi din sursă externă, în anul 2007, în cadrul Detaşamentului 1 Jandarmi Mobil din cadrul IJJ Neamţ. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 „M-au sunat de la bancă să spun de unde provin banii” / Câți bani încasează lunar Bianca Drăgușanu

3 VIDEO Geoană, filmat după ce s-ar fi urcat băut la volan. Poliția Rutieră a deschis o anchetă

4 ULTIMA ORĂ Răzbunare în stil mafiot! Atacul s-a produs pe șoseaua București-Ploiești

5 Jocurile de culise din PNL / Cele patru nume cu care Cîțu va împărți puterea la vârful partidului