Neamț: Doi tineri din Iași, rătăciți pe Ceahlău, găsiți de salvamontiști pe marginea unei prăpăstii adânci

Neamț: Doi tineri din Iași, rătăciți pe Ceahlău, găsiți de salvamontiști pe marginea unei prăpăstii adânci

Doi tineri în vârstă de 24 și 26 ani, din Iași, s-au rătăcit vineri, în masivul Ceahlău, și au solicitat telefonic sprijinul salvamontiștilor.

Raul Papalicef, șeful Serviciului Salvamont Neamț, a declarat, sâmbătă, că legătura telefonică a fost foarte proastă și s-a pierdut imediat după apelul de ajutor. Totuși, dispecerul a înregistrat faptul că tinerii se află într-o zonă deosebit de periculoasă, undeva între pereții Ocolașului Mic și Jgheabul Ursăriei.

"După două ore de căutari, echipa de intervenție i-a găsit blocați pe o brână, deasupra unei prăpastii de câteva sute de metri. După ce au fost extrași și conduși la cabana Dochia, aceștia au povestit că inițial au urcat pe traseul Izvorul Muntelui — Poiana Maicilor — Ocolașul Mic și în punctul numit La Viperie nu au mai recunoscut traseul datorită degradării rezultate în urma ultimei furtuni și a copacilor căzuți. Au făcut dreapta confundând poteca cu una din potecile de capră neagră foarte numeroase în acea zonă. După un timp, când poteca s-a pierdut și atât deasupra cât și dedesubt erau pereți impresionanți de stâncă de sute de metri înălțime și adâncime, au realizat că sunt într-o situație disperată. Au încercat să sune de mai multe ori după ajutor, dar datorită zonei stâncoase nu au găsit decât târziu o urmă slabă de semnal", a declarat Raul Papalicef.

După ce au reușit să comunice cu salvatorii montani, cei doi au rămas pe o brână între stânci unde au fost găsiți de echipa de intervenție.

În următoarea perioadă, Salvamont Neamț va începe lucrările de degajare a traseelor afectate de ploile abundente și de vântul care a doborât mai mulți copaci pe trasee.

AGERPRES / (AS — autor: Gabriel Apetrii, editor: Marius Frățilă, editor online: Gabriela Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Omul Rusiei? / Noi amănunte despre lectorul universitar mort într-un accident de bicicletă la doar 47 de ani

2 O imagine care ar trebui să dea fiori rușilor...

3 Baronul PSD Arsene, prins între 2 grupări de interlopi în Italia?

4 Sorana Cîrstea a dezvăluit secretul transformării ei: Declarații tari după parcursul din America

5 Un adevăr crunt din Ucraina...