Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Neamț: Doi tineri din Iași, rătăciți pe Ceahlău, găsiți de salvamontiști pe marginea unei prăpăstii adânci

Doi tineri în vârstă de 24 și 26 ani, din Iași, s-au rătăcit vineri, în masivul Ceahlău, și au solicitat telefonic sprijinul salvamontiștilor.

Raul Papalicef, șeful Serviciului Salvamont Neamț, a declarat, sâmbătă, că legătura telefonică a fost foarte proastă și s-a pierdut imediat după apelul de ajutor. Totuși, dispecerul a înregistrat faptul că tinerii se află într-o zonă deosebit de periculoasă, undeva între pereții Ocolașului Mic și Jgheabul Ursăriei.

"După două ore de căutari, echipa de intervenție i-a găsit blocați pe o brână, deasupra unei prăpastii de câteva sute de metri. După ce au fost extrași și conduși la cabana Dochia, aceștia au povestit că inițial au urcat pe traseul Izvorul Muntelui — Poiana Maicilor — Ocolașul Mic și în punctul numit La Viperie nu au mai recunoscut traseul datorită degradării rezultate în urma ultimei furtuni și a copacilor căzuți. Au făcut dreapta confundând poteca cu una din potecile de capră neagră foarte numeroase în acea zonă. După un timp, când poteca s-a pierdut și atât deasupra cât și dedesubt erau pereți impresionanți de stâncă de sute de metri înălțime și adâncime, au realizat că sunt într-o situație disperată. Au încercat să sune de mai multe ori după ajutor, dar datorită zonei stâncoase nu au găsit decât târziu o urmă slabă de semnal", a declarat Raul Papalicef.

După ce au reușit să comunice cu salvatorii montani, cei doi au rămas pe o brână între stânci unde au fost găsiți de echipa de intervenție.

În următoarea perioadă, Salvamont Neamț va începe lucrările de degajare a traseelor afectate de ploile abundente și de vântul care a doborât mai mulți copaci pe trasee.

AGERPRES / (AS — autor: Gabriel Apetrii, editor: Marius Frățilă, editor online: Gabriela Badea)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Revoluție la Iași! Protestatarii se aud mai puternic ca susținătorii PSD! „Dragnea la pușcărie!”

2 VIDEO Dragnea a ANULAT mitingul de la Iași și a FUGIT din calea protestatarilor! E începutul SFÂRȘITULUI pentr…

3 CUTREMUR în PSD! Un sondaj adus lui Dragnea acum 2 zile arată că PSD va lua doar 8 europarlamentari! Cel mai m…

4 ALERTĂ VIDEO Tensiune maximă la Iași! Lui Dragnea îi este frică să iasă din clădire! Jandarmii, aduși de urgen…

5 VIDEO Revoluție anti-PSD la Iași! Discursul lui Dragnea s-a ANULAT! Priviți câți pesediști au mai rămas la mit…

recomandări

Te ia DNA: Sorin Tilihoi

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cea mai faimoasă pisicuță de pe internet