Neamţ: Focar de Covid-19 în secţia de psihiatrie a Spitalului Municipal Roman; 27 pacienţi şi angajaţi sunt infectaţi

Neamţ: Focar de Covid-19 în secţia de psihiatrie a Spitalului Municipal Roman; 27 pacienţi şi angajaţi sunt infectaţi

Un focar de Covid-19 a izbucnit în secţia de psihiatrie a Spitalului Municipal Roman, după ce 27 de pacienţi şi cadre medicale au fost confirmate pozitiv la virus, a declarat, joi, într-un comunicat de presă, remis AGERPRES, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Neamţ, Radu Firăstrău.

Iniţial a fost confirmat un caz de Covid-19 în data de 9 mai, la o pacientă internată în secţia de psihiatrie, fapt pentru care s-a trecut la testarea tuturor pacienţilor şi cadrelor medicale.

"Până în prezent s-au testat 34 de pacienţi din care s-au confirmat 25 de cazuri. Toţi au fost internaţi în Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ. Au fost testate 38 cadre medicale din care 2 sunt pozitive, 10 negative iar pentru 26 rezultatul este în aşteptare", a declarat directorul DSP Neamţ.

Pacienţii negativi sunt supravegheaţi clinic şi epidemiologic timp de 14 zile de la ultimul contact presupus infectant în secţia de psihiatrie, a adăugat directorul DSP Neamţ.

Cel mai mare focar de Covid-19 din judeţul Neamţ a fost înregistrat la Centrul de recuperare şi reabilitare a persoanelor cu handicap din Păstrăveni. Aici au fost confirmaţi pozitiv 67 angajaţi şi 100 de asistaţi, iar un asistat a decedat.

În Neamţ sunt confirmate în total 805 cazuri de Covid-19 ceea ce situează judeţul pe locul 3 la nivel naţional. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Niciodată mai mult de o noapte” / Noi amănunte picante despre „intelectuala” lui Reghe

2 Fotografii cu Prodanca goală și cu mâna la „fofo” scăpate pe internet

3 „Am decis să încercăm din nou”

4 „Dacă erai fata mea îți spuneam să îți mai pui o bluză pe tine”

5 VIDEO Priviți ce palat și-a cumpărat fugarul Rizea la Chișinău!