Neamţ: Incendiu în incinta Mănăstirii Paltin- Petru Vodă; a fost afectată o casă în care locuiesc măicuţele

Neamţ: Incendiu în incinta Mănăstirii Paltin- Petru Vodă; a fost afectată o casă în care locuiesc măicuţele

Un incendiu a izbucnit, luni după-amiază, la o mănăstire de maici din judeţul Neamţ, a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Neamţ, Adrian Rotaru.

Potrivit acestuia, incendiul a avut loc la Mănăstirea Paltin - Petru Vodă din comuna Poiana Teiului, focul afectând una dintre casele în care locuiau măicuţele.

ISU a trimis la faţa locului trei autospeciale de stingere cu apă şi spumă, dar şi un echipaj de acordare a primului ajutor medical.

"Incendiul se manifesta la parterul unei case de locuit, într-o cameră, pe o suprafaţă de aproximativ 20 de metri pătraţi. Incendiul este localizat", a afirmat Rotaru.

Mănăstirea Paltin - Petru Vodă, cu hramul Adormirea Maicii Domnului, este ctitoria părintelui arhimandrit Justin Pârvu, considerat unul din marii duhovnicii ai României, supranumit Duhovnicul Neamului. Mănăstirea, care se află la 35 de kilometri distanţă de oraşul Târgu-Neamţ şi care adăposteşte o obşte de peste 150 de maici, a fost iniţial aşezământ social-filantropic al Mănăstirii Petru Vodă, în timp obţinând şi titlul de mănăstire. AGERPRES/ (AS- Autor: Cristian Lupaşcu, editor: Elena Stanciu, editor online: Irina Giurgiu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD, dovada corupției crase! / Muistul sclemberist Teodorovici, artizanul afacerii! / Comisia Europeană a întrerup…

2 9 lucruri pe care să NU le faci dacă ești în Grecia, în concediu. Sunt considerate insultătoare sau respingăto…

3 Ziua în care Anna Lesko a rupt internetul...

4 Așa o fi?

5 Şeful Corpului de Control al Poliţiei Române, „pedepsit” să-şi stabilească singur sancţiunea după ce a fost pr…