Neamţ: Incendiu în incinta Mănăstirii Paltin- Petru Vodă; a fost afectată o casă în care locuiesc măicuţele

Neamţ: Incendiu în incinta Mănăstirii Paltin- Petru Vodă; a fost afectată o casă în care locuiesc măicuţele

Un incendiu a izbucnit, luni după-amiază, la o mănăstire de maici din judeţul Neamţ, a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Neamţ, Adrian Rotaru.

Potrivit acestuia, incendiul a avut loc la Mănăstirea Paltin - Petru Vodă din comuna Poiana Teiului, focul afectând una dintre casele în care locuiau măicuţele.

ISU a trimis la faţa locului trei autospeciale de stingere cu apă şi spumă, dar şi un echipaj de acordare a primului ajutor medical.

"Incendiul se manifesta la parterul unei case de locuit, într-o cameră, pe o suprafaţă de aproximativ 20 de metri pătraţi. Incendiul este localizat", a afirmat Rotaru.

Mănăstirea Paltin - Petru Vodă, cu hramul Adormirea Maicii Domnului, este ctitoria părintelui arhimandrit Justin Pârvu, considerat unul din marii duhovnicii ai României, supranumit Duhovnicul Neamului. Mănăstirea, care se află la 35 de kilometri distanţă de oraşul Târgu-Neamţ şi care adăposteşte o obşte de peste 150 de maici, a fost iniţial aşezământ social-filantropic al Mănăstirii Petru Vodă, în timp obţinând şi titlul de mănăstire. AGERPRES/ (AS- Autor: Cristian Lupaşcu, editor: Elena Stanciu, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...