Neamţ: Incendiul de la mănăstirea din Petru Vodă a distrus chiliile şi zeci de obiecte de cult şi cărţi

Neamţ: Incendiul de la mănăstirea din Petru Vodă a distrus chiliile şi zeci de obiecte de cult şi cărţi

Incendiul de la mănăstirea de maici din localitatea Petru Vodă a distrus chiliile stăreţiei, zeci de obiecte de cult şi cărţile din biblioteca mănăstirii.

Purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ, sublocotenentul Irina Popa, a declarat pentru AGERPRES că în incendiu au ars circa 500 metri pătraţi din acoperişul stăreţiei, 400 metri pătraţi din mansardă, obiecte de mobilier din chilii, obiecte de cult, cărţi din bibliotecă şi circa 3 tone de plante medicinale depozitate în saci.

"La locul intervenţiei s-au deplasat două autospeciale de stingere cu apă şi spumă de la Garda 2 de Intervenţie Poiana Teiului. Ajunşi la locul indicat, pompierii au constatat că incendiul se manifesta la nivelul întregului acoperiş. Deoarece exista posibilitatea propagării incendiului la biserică, au fost solicitate forţe în sprijin de la Detaşamentele Piatra-Neamţ şi Târgu Neamţ. Au venit alte 4 autospeciale de stingere şi două autospeciale de intervenţie pentru lucru la înălţime. La această misiune au fost şi două ambulanţe SMURD. Nu au fost victime", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ, sublocotenentul Irina Popa.

După lichidarea incendiului, pompierii au stabilit cauza probabilă de producere ca fiind "coşul de fum neprotejat termic faţă de un material combustibil".

Prefectul judeţului Neamţ, George Lazăr, s-a deplasat duminică la faţa locului pentru a vorbi cu stareţa mănăstirii despre pagubele suferite şi pentru a găsi soluţii pentru refacerea chiliilor distruse de incendiu. AGERPRES/(A - autor: Gabriel Apetrii, editor: Mihai Simionescu, editor online: Ady Ivaşcu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 O să aveți un șoc după ce veți citi povestea asta! Așa vi se fură țara, dragi români!

2 Interlopi la PNL

3 „Pot să filmez și eu puțin bucătăria ta?” / Interlopii României au început să-și afișeze ostentativ bogăția

4 DEZVĂLUIRI Pesediștii înroșeau telefoanele / Presiunile puse de cumnatul lui Adrian Năstase asupra conducerii AS…

5 Sex cu năbădăi în Oltenia! / Patron amenințat cu pistolul de amantul nevestei!