Neamţ: Primii refugiaţi din Ucraina au fost cazaţi în cursul nopţii la Piatra-Neamţ; sunt 46 de adulţi şi 36 de copii

Neamţ: Primii refugiaţi din Ucraina au fost cazaţi în cursul nopţii la Piatra-Neamţ; sunt 46 de adulţi şi 36 de copii

Primii refugiaţi din Ucraina au fost cazaţi, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în municipiul Piatra-Neamţ, fiind vorba de 46 de adulţi şi 36 de copii, potrivit informaţiilor furnizate de prefectul Adrian-Vasile Niţă.

Aceştia au fost conduşi de autorităţi la internatele Colegiului Tehnic "Gheorghe Cartianu" şi Colegiului Naţional de Informatică, precum şi în căsuţele din Ştrandul Tineretului.

"Toate persoanele au fost ulterior legitimate de către reprezentanţii IPJ şi ai Serviciului de Imigrări fiind luate în evidenţa autorităţilor. Medicii prezenţi au verificat dacă există persoane cu probleme de sănătate. Un medic, un ofiţer, un subofiţer şi un voluntar, vorbitori de limba rusă, au facilitat comunicarea cu refugiaţii ucraineni. Nu au existat persoane care să necesite asistenţă medicală. Prin amabilitatea mai multor patroni din HORECA, a unor oameni de afaceri şi a unor transportatori, iniţiatori ai acestei acţiuni umanitare, toţi cetăţenii ucraineni au primit pachete cu hrană şi apă plată", a declarat prefectul Adrian-Vasile Niţă, care a coordonat întreaga acţiune.

Locaţiile în care au fost cazaţi cetăţenii ucraineni sunt supravegheate de către reprezentanţii Poliţiei Locale, iar, la nevoie, Jandarmeria şi Poliţia vor interveni pentru a asigura siguranţa refugiaţilor.

Prefectul Adrian-Vasile Niţă a precizat că majoritatea refugiaţilor sosiţi în judeţul Neamţ au spus că nu intenţionează să rămână în România, ci vor să meargă mai departe spre alte ţări din Europa. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

4 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

5 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA