Neamţ: Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamţ suspendă activitatea cu publicul până pe 8 martie

Neamţ: Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamţ suspendă activitatea cu publicul până pe 8 martie

Adunarea Generală a Procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamţ a decis, într-o şedinţă desfăşurată miercuri, suspendarea activităţii cu publicul în perioada 28 februarie - 8 martie 2019, cu excepţia cererilor cu caracter urgent, ca formă de protest privind modificările aduse legilor justiţiei.

Decizia a fost luată cu majoritatea voturilor, în urma analizării impactului adoptării Ordonanţei de Urgenţă 7/2019 asupra independenţei justiţiei, statutului şi intereselor profesionale ale judecătorilor şi procurorilor.

Tot în cadrul şedinţei s-a hotărât ca procurorii din sectorul judiciar să poarte banderole albe în timpul şedinţelor de judecată, în aceeaşi perioadă.

De asemenea, Adunarea Generală a Procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamţ a decis să se delimiteze faţă de poziţia publică a Asociaţiei Procurorilor din România, asociaţie în care niciun procuror din Parchetul Neamţ nu este membru.

Marţi, Adunarea Generală a Judecătorilor din Judecătoria Piatra-Neamţ a decis, din aceleaşi motive, suspendarea şedinţelor de judecată timp de două ore, în intervalul orar 12.00 - 14.00, în perioada 27 februarie - 1 martie. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina