Neamţ: Sancţiuni drastice pentru firma care administrează telegondola din Piatra Neamţ

Neamţ: Sancţiuni drastice pentru firma care administrează telegondola din Piatra Neamţ

Firma care administrează telegondola din Piatra Neamţ a fost amendată cu 20.000 de lei după ce în urmă cu trei zile 16 turişti au fost blocaţi în cabine pe traseu, iar funcţionarea telegondolei a fost oprită temporar până la remedierea deficienţelor.

Amenda a fost dată de reprezentanţii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Neamţ, după ce aceştia au demarat un control.

"Pentru nerespectarea prevederilor privind protecţia consumatorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare (...) operatorului economic i s-a aplicat o sancţiune contravenţională (...) în valoare de 20.000 lei. Având în vedere oportunitatea şi urgenţa măsurii de limitare a prejudiciilor eventuale care ar putea să afecteze viaţa, sănătatea sau securitatea consumatorilor ori interesele economice ale acestora, echipa de comisari a dispus odată cu aplicarea sancţiunii pecuniare (...) măsura de oprire temporară a prestării serviciilor de agrement - transport cu Telegondola Piatra Neamţ, până la remedierea deficienţelor", se arată într-un comunicat remis presei.

Conform documentului, pentru abaterile de informare cu privire la afişarea unui număr de telefon de urgenţă, echipa de comisari a aplicat şi un avertisment.

"Operatorul economic va rămâne, în continuare, în atenţia CJPC Neamţ, dat fiind că Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor nu tolerează nicio abatere de la prevederile legale, supraveghează permanent piaţa şi se asigură de respectarea drepturilor fundamentale ale consumatorilor", se menţionează în comunicatul de presă AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /