Neamţ: SJU nu mai are locuri ATI libere pentru pacienţii cu COVID-19

Neamţ: SJU nu mai are locuri ATI libere pentru pacienţii cu COVID-19

În Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ mai erau, marţi, doar 37 paturi libere pentru pacienţii bolnavi de COVID-19, dintre care 15 sunt destinate celor care au şi patologii asociate, în timp ce la ATI nu mai e niciun loc liber.

Potrivit unei raportări trimisă Prefecturii de către conducerea unităţii sanitare, şi remisă AGERPRES, spitalul nu mai are nici un loc liber în secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI). Aici sunt internaţi 15 pacienţi infectaţi cu COVID-19, dintre care 6 sunt ventilaţi mecanic.

Pentru suspecţii de COVID-19, spitalul mai are doar 17 paturi libere dat fiind faptul că fiecare suspect stă singur într-un salon.

Marţi, în Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ erau internaţi 402 pacienţi cu COVID-19, dintre care 3 au forme uşoare ale bolii, 384 au forme medii şi 15 sunt la ATI.

De asemenea, în spital sunt internaţi 48 de suspecţi.

În ultimele 24 de ore, în Neamţ au fost confirmate 106 cazuri pozitive.

Conducerea unităţii sanitare a început demersurile pentru a parafa un protocol cu spitalul modular de la Leţcani - Iaşi, pentru ca pacienţii din Neamţ să fie preluaţi de unitarea sanitară ieşeană. AGERPRES / (AS - autor: Gabriel Apetrii, editor: Marius Frăţilă, editor online: Simona Aruştei)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”