Neamţ: Trei persoane, reţinute pentru contrabandă cu alcool şi ţigări în urma unor percheziţii domiciliare

Neamţ: Trei persoane, reţinute pentru contrabandă cu alcool şi ţigări în urma unor percheziţii domiciliare

Trei persoane cu vârste între 35 şi 64 de ani au fost reţinute joi, pentru 24 de ore, în urma unor percheziţii domiciliare în municipiul reşedinţă şi localităţile limitrofe, la suspecţi de contrabandă cu ţigarete şi alcool, a informat Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Neamţ.

"La data de 10 decembrie, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Neamţ, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamţ, au efectuat 22 de percheziţii domiciliare în municipiul Piatra Neamţ şi în localităţile limitrofe, la persoane bănuite de contrabandă cu ţigarete şi alcool. În urma descinderilor, poliţiştii au descoperit 314 litri de alcool şi 31.483 de pachete de ţigarete, susceptibile a fi provenite din contrabandă, pe care le-au ridicat, în vederea indisponibilizării", au precizat reprezentanţii IPJ Neamţ.

Potrivit Poliţiei, în urma percheziţiilor şi a probatoriului administrat, trei persoane cu vârste cuprinse între 35 şi 64 de ani au fost conduse la audieri şi, ulterior, au fost reţinute pentru 24 de ore, fiind cercetate sub aspectul comiterii infracţiunii de contrabandă.

Din cercetări a reieşit că, în perioada iulie - decembrie, persoanele în cauză ar fi asigurat preluarea, depozitarea, transportul şi distribuirea către consumatori a ţigaretelor de contrabandă, produse care ar fi fost comercializate preponderent în judeţul Neamţ.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat la 350.000 de lei.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române. În activităţi au fost angrenaţi criminalişti, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale, ai Serviciului de Ordine Publică şi Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, precum şi luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...