Neamț: Un vas de sticlă din Israel, vechi din secolele 1-3 după Hristos, indisponibilizat de polițiști

Neamț: Un vas de sticlă din Israel, vechi din secolele 1-3 după Hristos, indisponibilizat de polițiști

Un vas de sticlă datând din secolele I-III după Hristos, datând din Israel, a fost indisponibilizat, luni, de polițiștii nemțeni, a declarat, presei, subinspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț.

Potrivit acesteia, ancheta a început în ianuarie 2016, atunci când polițiștii au fost sesizați de către Direcția Județeană de Cultură Neamț despre faptul că două persoane, de circa 50 de ani, s-au prezentat cu un vas de sticlă, ce ridica suspiciuni a fi un bun arheologic importat ilicit în România.

'În urma verificărilor efectuate de polițiștii nemțeni, cu sprijinul Centrului de Cooperare Internaționala Interpol, s-a stabilit că acest bun arheologic datat din secolele 1-3 după Hristos ar proveni din Israel. Astfel, autoritățile israeliene au solicitat continuarea activităților de cercetare și sprijin în vederea recuperării bunului arheologic. În cadrul dosarului penal întocmit privind săvârșirea infracțiunii privind protejarea patrimoniului cultural național mobil, Parchetul de pe lângă Judecătoria Piatra Neamț a dispus indisponibilizarea bunului, care se va afla la Muzeul de Istorie și Arheologie Neamț, până la finalizarea cercetărilor', a declarat subinspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț.

Aceasta a adăugat că infracțiunile prevăzute la legea menționată se pedepsesc cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă. Cei doi bărbați sunt în prezent cercetați penal de polițiștii din Neamț.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 The Times / Disperare la Kremlin! Armata Rusiei, aproape de o înfrângere umilitoare în sudul Ucrainei!

2 Era intimă cu Lavrov! / Jurnalista rusă Daria Aslamova, arestată pentru spionaj în Kosovo

3 Noul război? Amănunte care dau fiori...

4 Ucrainenii l-au „eliberat de viață” pe instructorul super-piloților ruși

5 VIDEO În prima mașină erau șase comandanți ruși care au fost „eliberați de viață”. În cealaltă, 5 soldați, „eliberați” și ei...