Neamţ: Zece persoane - arestate preventiv în dosarul DIICOT privind traficul de droguri de mare risc

Neamţ: Zece persoane - arestate preventiv în dosarul DIICOT privind traficul de droguri de mare risc

Cele 10 persoane care au fost reţinute de procurorii DIICOT Neamţ pentru trafic de droguri de mare risc la sfârşitul săptămânii trecute au fost arestate preventiv, pentru 30 de zile, de judecătorii Tribunalului Neamţ.

"În urma celor 14 percheziţii domiciliare desfăşurate de poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate şi ai Serviciului de Investigaţii Criminale din Neamţ, împreună cu procurorii DIICOT Neamţ, magistraţii au dispus măsura arestului preventiv pentru 30 de zile, faţă de cele 10 persoane reţinute", a declarat, marţi, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ, agentul Georgiana Moşu.

Anchetatorii susţin că, începând cu luna ianuarie 2021, membrii grupului infracţional ar fi procurat şi comercializat droguri de risc şi de mare risc în municipiului Piatra-Neamţ către diverşi consumatori, dar şi în cadrul unor petreceri private organizate în locaţii cu circuit închis.

În noaptea de 17 spre 18 aprilie, procurorii şi poliţiştii DIICOT au efectuat 14 percheziţii domiciliare şi două acţiuni de prindere în flagrant la două pub-uri din Piatra-Neamţ, în urma cărora au fost ridicate aproximativ 10 grame de substanţă vegetală de culoare verde-olive, aproximativ 60 de grame de cocaină, 48 de comprimate ecstasy, sumele de 3.850 de lei, 4.700 de euro, 640 de lire turceşti şi 2.000 de forinţi, un dispozitiv de mărunţit de tip grinder, un cântar electronic, o pipă cu urme vegetale şi o macetă.

Au fost puse în executare 40 de mandate de aducere şi 10 persoane au fost reţinute pentru 24 de ore, iar ulterior arestate preventiv pentru trafic şi deţinere de droguri de risc şi de mare risc în vederea consumului propriu şi punerea la dispoziţie a unui imobil pentru consum ilicit de droguri. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro