Neamț: Zeci de persoane, evacuate din calea torenților; mai multe drumuri și poduri, distruse de viituri

Cel puțin 10 localități au fost afectate de inundațiile produse în urma ploilor care au căzut în ultimele 24 de ore și au dus la ieșirea din matcă a mai multor râuri.

Potrivit reprezentanților ISU Neamț, 60 persoane din satul Straja, comuna Tarcau, s-au autoevacuat din calea torenților. De asemenea, două persoane din satul Grozăvești, comuna Hangu, și-au părăsit locuința și s-au adăpostit la rude.

La Rediu, 8 persoane au rămas izolate din cauza viiturilor și au fost salvate de pompierii ISU Neamț.

Au fost inundate 45 curți, 41 beciuri și 2 anexe din Dămuc, Gârcina, Piatra Șoimului, Alexandru cel Bun, Hangu, Piatra Neamț și Roman.

Mai multe localități au rămas fără energie electrică în cursul nopții, iar în dimineața zilei de vineri mai erau nealimentate parțial localitățile Dulcești, Vădurele, Dămuc, Rediu, Piatra Neamț (112 consumatori) și Roman (108 consumatori).

Drumul național Bicaz Chei — Lacu Roșu a fost închis pe parcursul nopții, din cauza râului Bicaz care a inundat carosabilul, dar a fost redeschis vineri dimineață, la ora 05.15. Drumul DJ 127A Dămuc este blocat după ce viiturile au rupt o porțiune din el. Din acest motiv, cursurile școlare sunt suspendate vineri.

Drumurile județene DJ 155F Bicaz — Izvorul Muntelui și DJ 156E Piatra Șoimului sunt afectate de inundații. În aceeași situație se află drumurile comunale DC 143 Pângărăcior, comuna Pângarați, și DC 146 Hangu, dar și 5 drumuri sătești din Gârcina și Damuc.

Zeci de poduri din Alexandru cel Bun, Cândești, Girov, Hangu, Tarcău, Dămuc și Tașca au fost afectate sau distruse de inundații.

De joi a început deversarea controlată din lacul Pângărați cu 380 metri cubi pe secundă, din acumularea Vaduri cu 120 metri cubi pe secundă, iar de la Reconstrucția cu 400 metri cubi pe secundă.

Potrivit avertizării meteorologice emise de Administrația Națională de Meteorologie, în intervalul 02.06.2016, ora 16,00 — 03.06.2016, ora 18,00 județul Neamț se află sub atenționare cod portocaliu, fenomenele vizate fiind ploi cu caracter torențial și care vor depăși local 50 litri pe metru pătrat și izolat, mai ales în zona de munte, până la 100 litri pe metru pătrat.

Totodată, județul Neamț se află sub atenționare cod galben pe Siret și afluenți, cod portocaliu pe râul Moldova bazin superior și afluenți, pe râul Bistrița și pe râul Trotuș și cod roșu pe afluenții din bazinul superior și mijlociu al râului Bistrița și pe râul Trotuș.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ / Expert biolog de la Rutgers University subliniază că virusul ar putea să se fi scurs de la Institut…

2 VIDEO Priviți! Aceste specimene tocmai au intrat în țară! Ascultați ce spun!

3 VIDEO Primarul PSD al comunei tulcene Crişan a fost arestat preventiv după ce a fost prins în flagrant luând m…

4 VIDEO Imagini fără precedent pe timp de pace! Priviți imaginile cu căpitanul portavionului USS Theodore Roosev…

5 Profesorul Sarafoleanu / Marii noștri epidemiologi nu sunt puși unde trebuie. Aș vrea să-i văd în jurul președi…

recomandări

Te ia DNA: MIRICA CRISTIAN

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Noi sloganuri fake amuzante