Nebunie în SUA: Câţi oameni s-au înscris pentru a testa vaccinul anti-COVID şi ce efecte secundare are

Nebunie în SUA: Câţi oameni s-au înscris pentru a testa vaccinul anti-COVID şi ce efecte secundare are

Proiectul pentru care compania Moderna a primit o finanţare colosală, din partea Guvernului american, a intrat în faza a III-a, cea în care testele clinice se vor face pe un număr mare de voluntari, scrie Adevărul .

Dacă Rusia s-a lăudat că va avea primul vaccin anti-COVID din lume, în această lună, în schimb, americanii sunt ceva mai rezervaţi, chiar dacă şi proiectul lor cel mai promiţător a avansat spre ultima fază.
Potrivit CNN, imunologul Anthony Fauci, unul dintre liderii grupului de combatere a coronavirusului în Statele Unite, a anunţat, vineri, că e ferm convins că Statele Unite vor trece la producţia, pe scară largă, a vaccinului anti-COVID, până la finalul anului.
„Cred că se poate. Vom avea un vaccin, până la finalul acestui an şi începutul celui următor. Nu cred că e un vis. Cred că aşa va arăta realitatea“, a declarat Fauci, în faţa congresului.

Acesta a dezvăluit că deja peste 30.000 de oameni s-au înscris pentru a testa vaccinul companiei Moderna, la care activează însuşi Fauci. Potrivit CNN, între timp, numărul celor care s-au înregistrat pe site-ul companiei, manifestându-şi interesul pentru a testa vaccinul, a ajuns la 250.000. 

Proiectul companiei Moderna e unul din cele 25 la nivel mondial, ajuns la teste clinice, potrivit Organzaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS). În cadrul unui program numit „Warp Speed“, Moderna a primit o finanţare totală de 955 de milioane de dolari, din partea Guvernului american, pentru a furniza vaccinul pe piaţă, în timp record. Până acum, cel mai rapid vaccin descoperit de omenire, cel pentru oreion, a apărut după 4 ani de cercetări.

Voluntarii vor primi două doze, în 28 de zile

Revenind la vaccinul anti-COVID la care lucrează acum Moderna, în faza a III-a a testărilor clinice, voluntarilor li se vor administra două doze, într-un interval de 28 de zile. Prima doză a fost deja administrată unui participant în studiu, în Savannah, Georgia. 

După prima fază a testărilor clinice, medicii şi cercetătorii au convenit că vaccinul e, în mare parte, fără efecte secundare grave. El a declanşat o reacţie favorabilă, din partea sistemului imunitar la cei care l-au primit, iar efectele secundare s-au limitat la oboseală, frisoane, dureri de cap, dureri musculare şi durerea apărută în zona injecţiei.

La faza a II-a a testărilor clinice, vaccinul le-a fost administrat mai multor persoane, comparativ cu prima fază, iar voluntarii au fost aleşi, în funcţie de anumite caracteristici, precum vârsta şi starea lor de sănătate. Aici, în această fază a doua, testările i-au vizat, în primul rând, pe cei care urmează să şi primească varianta finală a vaccinului, când ea va fi gata, având mai mare nevoie de ea.

La a III-a fază, care tocmai a început, vaccinul va fi testat pe mii de oameni, urmând să fie verificate eficacitatea şi efectele sale secundare.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro