Necrologuri ale unor personalităţi în viaţă, publicate accidental de un radiodifuzor francez

Necrologuri ale unor personalităţi în viaţă, publicate accidental de un radiodifuzor francez

Radiodifuzorul francez Radio France Internationale (RFI) a publicat accidental circa 100 de necrologuri ale unor personalităţi, pe care le pregătise în caz că acestea ar muri, relatează marţi agenţia DPA.

RFI a anunţat temporar, luni, că regina Elisabeta a Marii Britanii, fostul premier francez Laurent Fabius, actorii Alain Delon şi Line Renaud, precum şi omul de afaceri Bernard Tapie au murit, cu toate că aceştia sunt în viaţă.

"O problemă tehnică a condus la publicarea eronată a mai multor necrologuri pe site-ul nostru", a precizat într-un comunicat RFI, care a cerut scuze celor vizaţi.

Necrologurile needitate au apărut automat pe site-uri partenere, inclusiv Yahoo, MSN şi Twitter, a notat radiodifuzorul.

"Ca toate celelalte media, jurnaliştii noştri pregătesc în avans portrete ale personalităţilor, astfel încât, în cazul decesului acestora, să putem oferi rapid cititorilor informaţii relevante despre trecutul lor", a explicat RFI.

RFI a şters rapid necrologurile publicate, însă răul fusese deja făcut. Unii s-au amuzat, spre exemplu Line Renaud, care a publicat pe Twitter o fotografie în care râde, alături de câinele ei. "După cum puteţi observa, eu sunt foarte bine!", a scris cântăreaţa.

Alţii ar fi putut fi mai puţin amuzaţi, cum este cazul fostului manager Tapie, care este grav bolnav şi a cărui moarte a fost deja anunţată în mod accidental de mai multe ori, inclusiv de cotidianul Le Monde, anul trecut, şi de un radiodifuzor sportiv, în luna august. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina