Neculai Onţanu, fostul primar al Sectorului 2, îşi face un partid nou

Neculai Onţanu, fostul primar al Sectorului 2, îşi face un partid nou

Neculai Onţanu, fost primar al Sectorului 2 timp de trei mandate, a depus o cerere la Tribunalul Bucureşti pentru înfiinţarea unui nou partid, numit Partidul Ader la Democraţie, Educaţie şi Reconstrucţie (ADER), potrivit portalului instanţelor, anunță  g4media.ro Onţanu a fost trimis în judecată de DNA pentru luare de mită, dar Curtea de Apel Bucureşti a decis anul trecut că faptele s-au prescris. Decizia nu e definitivă.

Onţanu, lider important al UNPR (partidul condus de Gabriel Oprea), a fost trimis în judecată în iunie 2016 de DNA, fiind acuzat că în perioada 2006 – 2007 a acceptat promisiunea unor şpăgi de la Cristi Borcea pentru ca în schimb să faciliteze procedura de reconstituire a dreptului de proprietate asupra mai multor terenuri ce totalizau 83.500 mp.

Alături de Onţanu, din conducerea viitorului partid mai fac parte Ioan Gherghina şi Marius Cosmescu.

În acest moment, Onţanu conduce o asociaţie cu acelaşi nume, potrivit paginii de facebook a acesteia. Asociaţia ADER are o revistă şi organizează frecvent evenimente în filialele din România şi din străinătate.

Un articol din ultimul număr al revistei ADER arată că Neculai Onţanu a avut pe 16 februarie o intâlnire de lucru cu ministrul Energiei, Anton Anton.

Onţanu nu mai are în acest moment nici o calitate oficială, dar surse politice susţin că el îl controlează pe actualul primar al Sectorului 2, Mihai Toader.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...