Neculai Onțanu: Părerea unanimă este ca UNPR să meargă de sine stătător în alegerile locale

Neculai Onțanu: Părerea unanimă este ca UNPR să meargă de sine stătător în alegerile locale

Noul președinte al UNPR va fi ales în cadrul Conferinței Naționale din data de 26 martie, a declarat luni președintele interimar al partidului, Neculai Onțanu. "Părerea unanimă este aceea de a merge de sine stătător în alegerile locale din acest an. Sunt și opinii de a susține alegerea primarilor în două tururi de scrutin, dacă o asemenea variantă se va pune în viitoarea perioadă. Au fost exprimate și asemenea poziții în care UNPR-ul ar putea să susțină alegerea primarilor în două tururi de scrutin", a precizat Onțanu, după ședința Comitetului Național Executiv al partidului.

El a adăugat că există, de asemenea, un potențial politic în UNPR, care trebuie valorificat în mai mare măsură.

"Liderii județeni, parlamentarii UNPR au evidențiat acest lucru că în organizațiile județene, organizațiile locale există acest potențial politic important", a spus Onțanu.

Potrivit președintelui interimar al UNPR, grupurile parlamentare ale partidului au libertatea să hotărască, de comun acord cu conducerea, cu privire la susținerea și promovarea actelor normative.

"UNPR are grupuri parlamentare independente în Camera Deputaților și Senatul României și va fi ghidat doar de acele propuneri care țin de interesul național. UNPR, de asemenea, va susține proiecte normative care sunt subsumate acestui obiectiv. UNPR este un partid de sine stătător, este un partid puternic, avem peste 3.000 de consilieri locali, județeni, avem un număr important de peste 50 de primari, avem organizații în toate localitățile României și suntem siguri, pe baza a ceea ce s-a analizat în cadrul acestui CNEx, că rezultatele la alegerile locale vor fi foarte bune", a arătat Onțanu.

El a mai precizat că UNPR merge de sine stătător în alegeri. "Ne detașăm și răspundem cu fermitate la orice atac care poate veni din partea oricărui competitor politic, oricum s-ar numi el. Nu vom sprijini proiecte de acte normative care nu sunt în interesul României", a mai spus Onțanu.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Apar bănișorii și la Drulă? De unde sunt, tati, milioanele?

3 Ea este „Kim Kardashian de Vietnam”, Consul Onorific al României / Stă într-un palat cu 25 de etaje, placat cu a…

4 ULTIMA ORĂ Invazia Rusiei în Ucraina este iminentă

5 VIDEO General american / Dacă va fi un atac al Rusiei în Ucraina, urmările se vor resimți și în România