Negocierile din coaliție: ANAF la liberali, Casa de Asigurări de Sănătate la USR PLUS

Negocierile din coaliție: ANAF la liberali, Casa de Asigurări de Sănătate la USR PLUS

Partidul Național Liberal va numi conducerea Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), iar USR PLUS pe cea a Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS), potrivit rezultatului negocierilor de sâmbătă din coaliția de guvernare PNL – USR PLUS – UDMR, au declarat pentru G4Media.ro surse politice.

Partidele din coaliție au discutat despre gestionarea agențiilor guvernamentale unde numirile sunt politice, iar Fiscul și Casa pentru Asigurări de Sănătate sunt două dintre cele mai importante instituții.

Astfel, ANAF va merge la PNL, care va da și ministrul Finanțelor, iar CNAS la alianța USR PLUS, care va numi și ministrul Sănătății.

Liderii coaliției au declarat sâmbătă seară că negocierile au vizat doar acele instituții conduse de demnitari numiţi cu un mandat politic. În schimb, la agențiile și autoritățile conduse de directori generali care sunt funcţionari publici, posturile de conducere vor fi ocupate doar prin concurs.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro