Negocierile dintre sindicaliștii STB și primarul general Nicușor Dan au eșuat

Negocierile dintre sindicaliștii STB și primarul general Nicușor Dan au eșuat

Realizator: Laurenţiu Văduva – Negocierile din această seară dintre sindicaliștii de la Societatea de Transport București și primarul general Nicușor Dan au eșuat. Liderii sindicali au evitat să spună însă dacă greva din transportul comun de suprafață va continua în București, precizând că decizia le va aparține salariaților. Alex Buzică a urmărit discuțiile și relatează acum în direct. Alex, bună seara! Te ascultăm.
Reporter: Bună seara! Într-adevăr, greva angajaților STB și implicit haosul din trafic a continuat și astăzi, așa cum a văzut majoritatea bucureştenilor pentru a doua zi consecutiv. În ciuda deciziei judecătorești, care a stabilit suspendarea grevei şi reluarea activității, şoferii STB refuză să iasă pe teren. La prima oră a dimineții, primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a mers la sediul STB pentru a sta de vorbă cu directorul dar și cu unii dintre sindicalişti, însă fără niciun rezultat. Şi directorul STB, Adrian Criț, a făcut apel la sindicalişti, care au început protestul, şi a declarat că angajaţii care au participat la această grevă ilegală nu vor fi traşi la răspundere, pentru că sunt victime colaterale. În a doua rundă de negocieri, în această seară, Nicușor Dan a avut programate alte întâlniri cu liderii de sindicat din STB pentru a pune capăt crizei, din care cel mai mult suferă cetăţenii din București. La discuțiile cu primarul a fost și liderul de sindicat din STB, care a inițiat greva și protestul, Vasile Petrariu:
Vasile Petrariu: Din păcate noi o să le transmitem salariaților care ne așteaptă la unități, curioși să vadă poziția primarului general, şi lucrul ăsta nu face decât să escaladeze conflictul, pentru că aceste declarații și poziții belicoase şi care incită și care instigă nu ajută cu nimic. Eu aș fi crezut că totuși cei care decid, nu contează la ce nivel, după o zi în care transportul public a fost blocat, se gândesc foarte bine și caută soluții. Soluțiile erau legate de dialog.
Reporter: Trebuie adăugat că, cu puțin timp în urmă, am vorbit cu un lider de sindicat minoritar din STB, Valeri Ciobănescu, care mi-a declarat că unii dintre angajații STB, care fac parte din acest sindicat minoritar, au încercat astăzi să iasă pe teren cu autobuzele și tramvaiele, însă s-au lovit de injurii și amenințări din partea colegilor de breaslă. Mai trebuie adăugat că liderii de sindicat de la STB vor salarii mai mari, salariul minim pentru un șofer astăzi fiind de 4.200 de lei, dar aceștia vor și demiterea directorului general, Adrian Criţ, iar până când directorul nu îşi va da demisia aceştia au promis că nu se vor urca în autobuze și tramvaie, deci STB nu va circula probabil nici mâine./rpatulea/pvelisar

Sursa: rador.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO O „dronuță” kamikaze rusească ia la ţintă obuzierele americane ale ucrainenilor

2 Foarte interesante amănunte! Și lumea crede că rușii sunt blocați total....

3 VIDEO Ce mahăr din mafia imobiliară o proteja? / Acesta este funcționarul din Primăria Capitalei care a fugit cu acte de la Urbanism

4 O poză care a generat peste 1000 de comentarii

5 Ce scrie fata lui Putin în online despre războiul din Ucraina când crede că lumea nu știe cine e