Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Negoiță, AUDIAT la DNA!

Robert Negoiţă, primarul Sectorului 3 din Capitală, s-a prezentat vineri la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), fiind citat în dosarul în care este acuzat de evaziune fiscală în domeniul imobiliar. Potrivit unor surse judiciare, Robert Negoiţă ar fi fost citat pentru a da o declaraţie în acest caz, arată Digi24.

Pe 12 aprilie 2016, DNA anunţă că edilul a fost pus sub urmărire penală pentru evaziune fiscală în formă continuată, infracţiune comisă în perioada în care era administrator al unei societăţi comerciale.

Potrivit unui comunicat emis de DNA, în perioada 2005 - 2009, prin folosirea resurselor societăţilor pe care le administra, Robert Negoiţă ar fi construit trei ansambluri rezidenţiale compuse din imobile de locuit şi locuri de parcare şi ar fi vândut, în nume propriu, 1.250 din aceste imobile, „ascunzând activitatea economică desfăşurată prin neînregistrarea ca persoană impozabilă în scopuri de TVA, nedeclararea şi neachitarea către bugetul de stat a TVA în valoare de 77.148.021 lei”.

„Concret, s-a stabilit că, în perioada 2005 – 2009, suspectul Negoiţă Robert Sorin a construit, în vederea vânzării, 3 ansambluri rezidenţiale formate din vile şi blocuri de locuinţe şi locuri de parcare, situate în Bucureşti, în oraşul Voluntari şi oraşul Popeşti Leordeni”, conform documentului citat.

Începând din luna decembrie 2005, Negoiţă ar fi început vânzarea imobilelor pe măsura finalizării acestora, fără a declara organelor fiscale teritoriale activitatea economică desfăşurată şi fără a achita obligaţiile fiscale ce-i reveneau. De asemenea, în perioada 10 ianuarie 2006 – 13 iulie 2009, acesta ar fi făcut 1.250 de tranzacţii imobiliare, constând în vânzări de construcţii şi teren aferent construcţiilor, activităţi din care a obţinut venituri în sumă de 364.714.645 de lei.

„Având în vedere că Negoiţă Robert Sorin a luat măsuri active de comercializare a locuinţelor construite în cele trei ansambluri rezidenţiale prin mijloace similare unui prestator de servicii sau comerciant, activitatea pe care a desfăşurat-o este calificată ca activitate economică, pentru care exista obligaţia plătirii de TVA către buget”, spun anchetatorii.

Pentru a evita plata obligaţiilor fiscale aferente veniturilor realizate, Negoiţă ar fi folosit „un procedeu ingenios” prin care cheltuielile cu realizarea imobilelor, în nume propriu, ar fi fost evidenţiate contabil şi declarate fiscal de societăţile pe care le administra, însă veniturile nu ar fi fost evidenţiate.

Astfel, raportat la cele trei ansambluri rezidenţiale, Robert Negoiţă nu ar fi declarat activitatea economică prestată ca persoană impozabilă în scopuri de TVA. Procurorii precizează că, deşi imobilele „scriptic” au fost edificate de persoana fizică Robert Negoiţă, după ce au fost finalizate, ele ar fi fost prezentate la târguri imobiliare drept ansambluri rezidenţiale ce aparţineau unei societăţi la care Negoiţă era acţionar. Prejudiciul creat prin aceste acţiuni a fost estimat la 77.148.021 de lei şi reprezintă TVA de la care Negoiţă s-ar fi sustras prin ascunderea activităţii economice derulate în nume propriu, în perioada 2005 – 2009.


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Momentul când o jandarmeriță îl gazează mortal pe bărbatul din Vatra Dornei. Un martor a avertizat-o că …

2 Un bărbat din Vatra Dornei a MURIT la spital, după ce jandarmii l-au ținut minute bune la pământ și i-au pulve…

3 VIDEO Ea este jandarmerița care mestecă gumă în timp ce gazează mortal un om!

4 Îl va asculta cineva? Rareș Bogdan: Nimeni nu poate sta în fața unui candidat PNL-USR-PLUS la București sau în…

5 Halep, sărut pasional, în văzul tuturor, cu noul iubit. Simona îşi face vacanţa la mare cu miliardarul Toni Iu…

recomandări

Te ia DNA: Vasii Romeo

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

În California, câinii fac surfing