Negrițoiu despre revocare: Prefer să ies scos de politicieni decât de DNA; revocarea este ilegală

Președintele Autorității de Supraveghere Financiară, Mișu Negrițoiu, a declarat miercuri că va acționa pe orice cale pentru a demonstra că o eventuală decizie de revocare a sa din funcție este ilegală precizând, însă, că nu crede că săptămâna viitoare va mai fi la conducerea instituției.

Acesta a subliniat, totodată, că până în prezent nu a fost informat cu privire la motivele care stau la baza revocării sale din funcție.

"Orice hotărâre se va lua și nu am nicio îndoială că se va lua este ilegală și contestabilă. Dacă cineva ar contesta-o la Curtea Constituțională sunt convins că la o asemenea hotărâre nemotivată ar fi informat. De altfel, nici nu ar fi prima. Toate hotărârile fostelor Comisii ale Parlamentului și ale Parlamentului în legătură cu structura și membrii Consiliului ASF-ului, care au fost sesizate la Curtea Constituțională, au fost infirmate. Sunt altele care nu au fost sesizate la Curtea Constituțională și funcționează bine mersi. Au mai fost asemenea situații. Nu m-ar mira ca nici în cazul meu să nu fie sesizată Curtea Constituțională și hotărârea să rămână valabilă", a spus Mișu Negrițoiu.

Șeful ASF a menționat că a luat hotărârea de a acționa pe orice căi consideră de cuviință să demonstreze că o asemenea hotărâre este ilegală.

"Nici astăzi nu înțeleg și nu mi s-a adus la cunoștință care sunt motivele revocării. Nu am avut nicio discuție cu nicio comisie, cu niciun președinte de Cameră sau altceva ca să înțeleg ce mi se reproșează și de ce sunt revocat. Doi. Am zis-o și anul trecut și o repet și o spun și acum, procedura de revocare mi se pare mai așa, din Balta Brăilei, chiar nu respectă legea. Sunt câteva lucruri năstrușnice totuși în această piață. Patronatele organizează mitinguri în locul sindicatelor, service-urile cer tarife mai mari la prime mai mici, iar politicienii nu-și respectă propriile legi. Legea spune în mod clar în ce condiții pot să fie revocați membrii consiliului. Și spune că numai în acele condiții care sunt la articolul 9 și care spune că numai potrivit procedurii", a afirmat Mișu Negrițoiu.

Acesta a declarat că este sigur că va fi revocat de către Parlament în perioada următoare și că nu crede că la mijloc sunt interese și că cineva vrea să pună în locul său o persoană anume, ci mai degrabă există o problemă în a găsi un înlocuitor.

"Prefer să ies scos de politicieni decât să ies scos de DNA. Alternativa, dacă nu făceam asta, era să mă scoată ceilalți. Așa mă duc liniștit. Mi-am făcut treaba", a declarat Negrițoiu.

Parlamentul ar putea vota joi revocarea lui Mișu Negrițoiu din funcția de președinte ASF.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Dragnea ne-a vândut la unguri? Vicepremierul ungar anunță că Budapesta a avut un acord verbal cu autoritățile …

2 Stenograme DNA / Deputatul PSD Căprar spunea că-i duce bani lui Dragnea. Dăncilă, Fifor și Cuc apar și ei

3 SURSE / „Dosarul PSD” ar duce la vârful partidului. Fifor, Teodorovici și Vâlcov, în vizorul procurorilor DNA?

4 Dragi procurori, e rândul vostru! / Noi dezvăluiri făcute de jurnalista Ioana Ene Dogioiu

5 ULTIMĂ ORĂ / Scandal în CSM după ce Țînț n-a ieșit din primul tur!

recomandări

Te ia DNA: MIRICA CRISTIAN

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Tipul asta zboară printr-un munte într-o cascadorie la limită