„Negustorul morții” îi oferă azil în Rusia lui Donald Trump și crede că viața fostului președinte american ar fi în pericol

„Negustorul morții” îi oferă azil în Rusia lui Donald Trump și crede că viața fostului președinte american ar fi în pericol

„Negustorul morții” i-a oferit lui Donald Trump azil în Rusia, afirmând că el crede că viața fostului președinte este în pericol dacă rămâne în Statele Unite, relatează NewsWeek.com .

FOTO: Profimedia

Într-un interviu acordat unui canal rusesc de televiziune, Viktor Bout - un traficant internațional de arme devenit celebru după ce a fost portretizat de Nicolas Cage în filmul „Lord of War” din 2005 - i-a spus unui reporter că i-a trimis o telegramă lui Trump, avertizându-l de o amenințare iminentă la adresa vieții sale și îndemnându-l să fugă în Rusia pentru a fi în siguranță.

Amenințarea la adresa vieții lui Trump, a sugerat Bout, nu vine din partea unui asasin sau a unui complot necunoscut împotriva sa. În schimb, a spus el, provine din partea guvernului american și este rezultatul anchetei privind acuzațiile potrivit cărora Trump a falsificat registrele de afaceri pentru a ascunde o plată făcută către fosta vedetă de filme pentru adulți Stormy Daniels, înainte de alegerile din 2016.

Trump a fost scos vinovat săptămâna aceasta pentru 34 de capete de acuzare legate de această anchetă. El a negat orice acuzație.

„Procesul juridic care a început acum la New York nu se va încheia doar cu condamnarea lui Donald Trump și interzicerea accesului la alegerile din 2024”, a declarat Bout la canalul de știri Russia-24.

„Cel mai probabil, el va fi pur și simplu eliminat”, a continuat el. „Prin urmare, cred că este în interesul întregii omeniri și, în primul rând, al întregului popor american, să îl invităm pe Donald Trump aici, în Rusia, să îi oferim securitate și protecție, astfel încât el să poată continua această luptă împotriva globaliștilor”.

Bout a ajuns pe prima pagină a ziarelor internaționale după ce a făcut parte din schimbul de prizonieri între Statele Unite și Rusia pentru vedeta de baschet Brittney Griner în decembrie anul trecut. Aceasta a fost condamnată la nouă ani de închisoare după ce a fost reținută pe un aeroport din Rusia și acuzată de deținerea unei cantități mici de canabis în bagaj. Autoritățile au acuzat-o de posesie de droguri și contrabandă.

Bout, în schimb, ar fi avut legături familiale la vârful guvernului rus și a atras atenția internațională pentru presupusele sale infracțiuni făcute cu mult înainte de a fi acuzat de ceva.

În cele din urmă, a fost acuzat în 2010 de către autoritățile americane de acordarea de sprijin material unor organizații teroriste străine, de conspirație de uciderea americanilor din străinătate și de conspirație în vederea achiziționării și utilizării unei rachete antiaeriene.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante