Nelu Tătaru: 80% din managementul spitalelor nu corespunde

Nelu Tătaru: 80% din managementul spitalelor nu corespunde

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat marţi că 80% din managementul spitalelor, inclusiv ale celor din Bucureşti, nu corespunde.

"Repetam de multe ori în primele luni de pandemie că 80% din managementele spitalelor nu corespund, menţin aceeaşi opinie şi o adaptez şi Bucureştiului. Cred că o patologie, o pandemie, un moment destul de greu, medical vorbind, dar trebuie să ne schimbe şi o optică. (...) Speranţa este ca în opt-zece luni să putem prezenta Parlamentului o lege a reformei în sănătate. Aţi putut vedea că orice lege am încercat să o trimitem în Parlament a ieşit pe cealaltă parte complet modificată şi contestată tot de cei care au modificat-o", a spus Tătaru, la o dezbatere pe teme din domeniul sănătăţii organizată de PNL Bucureşti.

El a spus că ar trebui să crească atenţia asupra medicinei de familie. "Trebuie să reaşezăm acea colaborare, să nu spunem prietenie, a pacientului cu medicul de familie", a spus Tătaru.

Nelu Tătaru a afirmat că a observat o "demotivare" a Direcţiilor de sănătate publică.

"Trecând de la spitale, am putem vedea şi DSP-uri care ţin de Ministerul Sănătăţii, o demotivare şi o scădere a atribuţiilor, ajungând ca un DSP să fie cel care dă un aviz sau face un control tematic. (...) Păstrarea unei coordonări la nivelul MS asupra unităţilor medicale rămâne esenţial", a mai spus ministrul. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski